3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: több mint két hete volt ilyen alacsony az egy nap alatt azonosított új fertőzöttek száma
Koronavírus: több mint két hete volt ilyen alacsony az egy nap alatt azonosított új fertőzöttek száma

Több mint két hete volt olyan alacsony az új fertőzöttek száma egy nap alatt Magyarországon, mint az elmúlt 24 órában. Ráadásul a 48 új koronavírusosból csak 2 Fejér megyei. 12 újabb idős krónikus beteg hunyt el országszerte, velük együtt már összesen 312 igazolt áldozata van a világjárványnak Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2775 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a koronavirus.gov.hu. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 312 főre emelkedett az elhunytak száma, 581-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 998 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Utoljára április 14-én, vagyis több mint két hete diagnosztizáltak ilyen kevés új fertőzöttet Magyarországon. Aznap szintén 48 volt az új COVID-19-pozitív esetek száma. 

Továbbra is Budapesten van a legtöbb fertőzött (21 új, összesen 1368). A megyék közül Pestben egy nap alatt 7 új koronavírusost azonosítottak, összesen 371 fertőzöttnél járnak, Fejérben 2 ember tesztje lett pozitív tegnaphoz képest, összesen 271 fertőzöttről tudnak. Ennek ellenére továbbra is Fejér számít a legfertőzöttebb megyének: minden 100 ezer lakosból átlagosan 65 fertőzött, Pest megyében minden 100 ezer lakosra 30 koronavírusos jut. A fővárosban 100 ezer lakosonként átlagosan 78 fertőzöttet tartanak számon. 

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek