3 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: Október-novemberben jöhet a koronavírus második hulláma
Orbán Viktor: Október-novemberben jöhet a koronavírus második hulláma

Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli adásában arról beszélt, hogy szakemberek szerint várhatóan október-novemberben várható egy második hulláma a koronavírusnak.

Magyarország az első csatát megnyerte a koronavírussal szemben - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Három tény ismert: a vírus létezik, nincs ellene vakcina, semmilyen garancia nincs arra, hogy magától elpusztulna vagy elmenne.

Sikerült kialakítani a védekezés módszereit, "időt nyertünk", és sikerült felkészíteni az egészségügyet a védekezésre.

Szakemberekre hivatkozva a kormányfő arra hívta fel a figyelmet, hogy nem létezett még olyan világjárvány, melynek csak egyetlen hulláma lett volna. 

Nyáron ugyan lelassulhat a vírus terjedése, de a szakemberek előzetes becslései szerint október-november környékén jöhet egy második szakasz.

Orbán Viktor arról is beszélt, ha Budapesten sikerül a halálozási arányt csökkenteni, nem fognak habozni, hogy a fővárosiaknak is újraindulhasson a normális élet.

A miniszterelnök többször is elmondta, most még csak az első csatát nyerte meg az ország a vírussal szemben, mert az nem szabadult el, és sikerült felkészíteni az egészségügyet arra, hogy ne maradjon koronavírusos beteg ellátatlanul, akkor sem, ha hirtelen nagy hullámban támadna a járvány.

Kérdés, hogyan indítsuk újra az életet, hiszen így nem lehet hosszabb távon élni - mondja. A tapasztalat itt is döntő, figyeli, mi történik a 2-3 héttel előttünk járó Ausztriában, illetve a cseheknél.

(Forrás: MTI)

Borítókép: Facebook/Orbán Viktor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek