3 évnél régebbi cikk

Két új esettel háromszázra nőtt a Fejér megyei koronavírus fertőzöttek száma
Két új esettel háromszázra nőtt a Fejér megyei koronavírus fertőzöttek száma

2998 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg. Fejér megyében két újabb fertőzöttet találtak.

Újabb ötvenhat magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2998 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 340 főre emelkedett az elhunytak száma, 629-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 1005 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 51-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Fejér megyében két újabb esetet diagnosztizáltak, ezzel 300-ra nőtt a fertőzöttek száma, ez 100 ezer lakosból 72 fertőzöttet jelent. Budapesten 25 újabb fertőzöttet találtak, ezzel 1473-ra nőtt a számuk, vagyis 84 a 100 ezer lakosra jutó fertőzöttek száma. Pest megyében eddig 400-an kapták el hivatalosan a koronavírust, ez 100 ezer lakosra vetítve 31 fertőzöttet jelent.

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is - amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe - fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért továbbra is arra kérjük az időseket, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek