3 évnél régebbi cikk

Elfogták a seregélyesi kastély megrongálóit
Elfogták a seregélyesi kastély megrongálóit

Elfogták azokat a feltételezett elkövetőket, akik a seregélyesi Zichy-Hadik-kastély tetejéről több száz négyzetméternyi vörösréz burkolatot loptak el - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján.

A székesfehérvári rendőrkapitányság nyomozói két férfit lopás bűntett, további egy férfit és négy nőt orgazdaság vétség gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként, valamint két férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Emlékeztettek arra, hogy az ügyben április 27-én, feljelentés alapján rendeltek el nyomozást jelentős értékre elkövetett lopás gyanúja miatt. A nyomozók a helyszíni szemle, a környék kamerafelvételei, tanúkihallgatások alapján kiderítették azt is, hogy a megszerzett vörösréz elemek értékesítésében kik és milyen módon működtek közre, és az üzletet hol bonyolították le.

Összehangolt akció keretében a székesfehérvári, a dunaújvárosi és a sárbogárdi rendőrkapitányság nyomozói a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival, valamint a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegység munkatársaival együtt 16 helyszínen három férfit és négy nőt fogtak el. A gyanúsítottak otthonaiban mobiltelefonokat, informatikai eszközöket és a bűncselekmények elkövetéséhez használt járműveket foglaltak le.

A rendőrök a lopással gyanúsított két férfi letartóztatását indítványozták, az orgazdasággal gyanúsított férfi és négy nő szabadlábon védekezhet. A nyomozók két férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, őket továbbra is keresik.

(mti)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek