3 évnél régebbi cikk

Szombaton kirándulóidő lesz, vasárnap több csapadék várható
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kovács V. Orsolya
Szombaton kirándulóidő lesz, vasárnap több csapadék várható

Nagyrészt napsütéses pénteket követően hétvégén esőre, viharos szélre is számítani kell. 22-24 fokig melegszik a levegő.

Ha szabadtéri programot tervezünk a hétvégén, arra inkább a szombati nap lesz alkalmas. Összességében napsütésre és esőre is készülni kell a hétvégén, de inkább a vasárnap lesz csapadékosabb. Emellett a hajnali órákban helyenként fagy is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken túlnyomóan napos idő várható jellemzően kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2-8 fok között alakul, de elsősorban az északi völgyekben, illetve helyenként a Duna-Tisza közén gyengén fagyhat. A legmagasabb hőmérséklet döntően 20-23 fok között valószínű, de az északkeleti határvidéken kissé hűvösebb lehet.

Szombaton az ország nagy részén csak rövidebb, vagy szűrt napsütés várható. A Dunántúlon és esetleg az északi megyékben lehet gyenge eső, majd késő este az érkező fronthoz kötődve a Kisalföldön már zivatarok is kialakulhatnak. Késő estétől északnyugaton már viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet általában 5-10 fok között alakul, de északkeleten, az északi völgyekben néhol gyengén fagyhat, illetve talajmenti fagy nagyobb területen is lehet. A maximumhőmérséklet 16-24 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Vasárnap reggel zárt felhőzet vonul át az ország fölött esővel, de az ég is döröghet. Reggeltől északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, megszűnik a csapadék. A déli óráktól a gomolyfelhős, napos időben már csak helyenként valószínű zápor. A szél erős, a Dunántúl egy részein főként éjjel viharos lesz. A leghidegebb órákban 8-14 fok lesz. Napközben 17-22 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek