3 évnél régebbi cikk

Harminchét új koronavírus fertőzöttet találtak, ebből kettő Fejér megyei
Harminchét új koronavírus fertőzöttet találtak, ebből kettő Fejér megyei

3678 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 3 idős krónikus beteg.

Újabb harminchét magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 476 főre emelkedett az elhunytak száma, 1587-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1615 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 44%-a , az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 48%-a budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada, 483 fő igényel kórházi kezelést, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen.

Fejér megyében két új fertőzöttek találtak, eddig összesen 365-en kapták el a koronavírus megyénkben, ez 100 ezer főből 88 fertőzöttet jelent.

Budapesten 1754 az eddigi igazolt fertőzöttek száma, 100 ezer főből 100 kapta el a koronavírust, Pest megye 510 főt azonosított eddig, a 100 ezer lakosra jutó koronavírus fertőzöttek száma 40.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Döntés született arról is, hogy az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.

 

 

 

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek