3 évnél régebbi cikk

Záporokkal és széllel búcsúzik a tavasz
Fehérvár Médiacentrum fotója
piqsels.com
Záporokkal és széllel búcsúzik a tavasz

Változékony időjárásra számíthatunk május utolsó hétvégéjén.

Május utolsó napjaiban is változékony lesz az időjárás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett több helyen fordulhat elő zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a késő délelőtti óráktól estig. A szél napközben többfelé megerősödik, zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A minimumhőmérséklet általában 7-12 fok között alakul, de az északi völgyekben kissé hidegebb is lehet. A maximumhőmérséklet 17-23 fok között valószínű.

Szombaton is lesz napsütés, de elszórtan előfordulhat záporeső, egy-egy zivatar. A szél megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-13, a legmagasabb 16-22 fok között alakul.

Vasárnap északkelet felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre több helyen lehet számítani esőre, záporesőre. Többfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 7-12 fok lesz. Napközben 15-20 fokig melegszik a levegő, de a tartósabban felhős északi tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet - olvasható az előrejelzésben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek