3 évnél régebbi cikk

Fehérváron is van lehetőség a távfűtés meghosszabbítására
Fehérváron is van lehetőség a távfűtés meghosszabbítására

Április 15-én véget ér a fűtési idény, és mint minden évben, a SZÉPHŐ Zrt. ekkor leállítja a fűtési rendszereket. Ezzel egy időben, aki szeretné, természetesen igényelheti a fűtésszolgáltatás meghosszabbítását. Ez a közös képviselőkön, lakásszövetkezeteken, fűtési megbízottakon keresztül intézhető, akik a megújult online ügyfélszolgálatra belépve, gyorsan és kényelmesen nyújthatják be az igényt.

"Több mint 21 ezer lakást és több mint ezer közületet fűtünk Székesfehérváron. Ez az intézkedés mindenkit együttesen érint, tehát mindenütt automatikusan leáll a fűtés. Viszont szeptember 15-től május 15-ig rendelkezésre állási időszakunk van, ami azt jelenti, hogy bár április 15-én leállunk, onnantól kezdve még egy hónapig biztosítanunk kell a fűtés lehetőségét. Tehát ha igény van rá, el kell tudnunk indítani a rendszert!" – tájékoztatott Szauter Ákos, a SZÉPHŐ Zrt. vezérigazgatója

Mindezt a közös képviselők, a lakásszövetkezet vagy a fűtési megbízott közreműködésével lehet kezdeményezni. Aki pedig ezt követően a fűtési rendszere felújítását tervezi, az a fűtési időszak végeztével, május 15. után nyugodtan belevághat a munkálatokba, de ehhez is szükséges a szolgáltató előzetes jóváhagyása. A SZÉPHŐ Zrt. szakemberei véleményezik a tervezett átalakítást, szükség esetén javaslatokkal élnek, tanácsot adnak. A szerelésekhez jellemzően szükség van a rendszer leürítésére, majd pedig a visszatöltésre, amit a távhőszolgáltató végez.

A SZÉPHŐ Zrt. a saját rendszerét minden évben karbantartja. Ebben az évben – többek között – a Gáz utcában egy 500 mm átmérőjű vezetékpár részleges cseréjét végzik el, de emellett fontosnak tartják, hogy a házon belüli rendszerek is megfelelő állapotban legyenek, mert csak abban az esetben garantált a fűtési rendszer megfelelő működése.

Borítókép: Látrányi Viktória
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek