2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Tűzzel-Vassal Fesztivál, Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál, Borsókóstoló, és Múzeumok Éjszakája
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Tűzzel-Vassal Fesztivál, Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál, Borsókóstoló, és Múzeumok Éjszakája
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

A hétvégén már kellemesebb időjárás közepette válogathattok a számos fehérvári és környéki program közül: többek között böngészhettek a Tűzzel-Vassal Fesztiválon, végigkóstolhatjátok a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivált, netalántán körbenézhettek a városban a Múzeumok Éjszakáján.

Gasztro: 13. Velence-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál
Mikor?: Június 25-27., péntek-vasárnap
Hol?: Velencei-tó

Mivel az időjárás várhatóan kegyes lesz hozzánk a hétvégén, jobb programot a 13. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztiválnál el sem tudnék képzelni, ugyanis a Velencei-tó partján lezajló parádén kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a számukra legkedvezőbb elfoglaltságot.

Azon túl, hogy különböző látványkonyháknál csipegethetünk a finomabbnál-finomabb falatok közül, a folyékony királynő szerelmesei is könnyen el tudnak majd lazulni, ugyanis a tópart csordultig tele lesz a környékbeli pálinkaházak remekbe szabott italaival.

Ezen kívül a talpalávalókról sem feledkeztek meg a szervezők: június 25-én, pénteken este Opitz Barbi és a Lóci Játszik a Velencei-tó partján adják elő népszerű muzsikáikat, június 26-án, szombaton már a The Carbonfools varázsolja el a közönséget, június 27-én, vasárnap pedig az Irie Maffia reggae nótáira vezethetjük le a fáradalmakat.

Fesztivál: XVII. Tűzzel-vassal Fesztivál
Mikor?: Június 26., szombat 10:00
Hol?: Rác utca

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a Tűzzel-Vassal Fesztivál, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének legnépszerűbb és leglátogatottabb programja. Sok-sok várakozás, tervezgetés után az enyhítésekkel lehetővé vált, hogy idén immár 17. alkalommal megrendezzék az egész napos eseményt.

Idén nem lesznek nyitva a Rác utcai porták, teljes egészében szabadtéren rendezik a programokat. A szerb-ortodox templom udvarán színpadi zenés fellépésekkel, gyermekeknek szóló előadásokkal, bábszínházzal, gyerekjátszóval, hagyományőrző bemutatókkal várják az érdeklődőket. Egyedül a Rác utca 15. szám alatti porta udvara tart nyitva, ahol az egyesület Asszonyműhelye mutatkozik be, és itt lesz a sajt- és a süteményárus is. A hagyományoktól eltérően az idei népművészeti fesztiválnak nem lesz külön témája, az lesz a középpont és öröm, hogy a mesterek eljöhetnek, újra láthatják egymást és együtt lehetnek.

Gasztro: Borsókóstoló
Mikor?: Június 26., szombat 10:00
Hol?: Közösségi Központ - Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

Első alkalommal 2015-ben hívták közös főzésre a zöldborsó „híveit” a szervezők, az ötletgazda Szöllősi Istvánné, a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület alelnöke volt. Hat éve még csak néhány család főzött együtt, de a jó hangulatú, családias rendezvény híre gyorsan elterjedt, és évről évre egyre többen jelentkeztek.

Sajnos tavaly a járvány miatt elmaradt a közös főzés, de idén a szervezők – a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ – már készülnek az eseményre, amelynek helyszíne a megszokott, azaz a Szárazréti és Feketehegyi Közösségi Ház és Szabadtéri Színpad szép kertje, időpontja pedig június 26., szombat 10 óra.

Kiállítás: Múzeumok Éjszakája
Mikor?: Június 26., szombat
Hol?: Fehérvár több pontján

A Múzeumok Éjszakáján hagyományosan számtalan olyan kulturális értékkel is találkozhatunk, amelyek a mindennapokban rejtve maradnak előttünk. A programsorozat részeként ünnepélyes keretek között nyitják meg 18 órakor a Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpontot a Lakatos utcában.

A rendezvények között hagyományos körséta indul a Városházán. Aki tudni szeretné, milyen szobrok vigyáznak a házra a kapu fölötti erkélyen, hol található az élet fája, és mit őrzött egy ideig New York polgármestere a dolgozószobájában, két meghirdetett időpont közül választhat: 16 és 20 órakor Cser-Palkovics András polgármester és Kulcsárné Németh Mariann idegenvezető kalauzolja az érdeklődőket.

A Múzeumok Éjszakája részletes fehérvári programkínálata itt érhető el. 

Kiállítás: Trianon Múzeum - Múzeumok Éjszakája
Mikor?: Június 26-27., szombat-vasárnap
Hol?: Nagy-Magyarország Park

A Nagy-Magyarország Park két napos rendezvénnyel csatlakozik tvégén a Múzeumok Éjszakája programhoz.

A Trianon Múzeum, idén a Nagy-Magyarország Parkban tartja éjszakai rendezvényét, amelynek keretében két óránként induló vezetéssel bemutatja az érdeklődőknek a „Magyar Kálvária 1918-1920” című kiállítását, a „Világnak Virága” Kárpát-medencei Illat- és Virágutat, valamint a Millenniumi Szoborkertet.

A tvégi rendezvényen dokumentumfilm vetítés, könyv- és ajándéktárgy kiállítás és vásár, valamint a Kárpát-medence történelmi magyar boraiból rendezett borkóstoló színesíti a programot. A teljes programot ide kattintva olvashatjátok.

Éjszakai fotó a parkról

Trianon Múzeum

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek