2 évnél régebbi cikk

5 millió forint értékben szerszámot és akkumulátoros eszközt kaptak a Fejér megyei mentősök
·Hírekmentők·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
5 millió forint értékben szerszámot és akkumulátoros eszközt kaptak a Fejér megyei mentősök
·Hírekmentők·Utolsó frissítés: undefined

Ötmillió forint értékben – egyebek mellett akkumulátoros csavarbehajtókat, porszívókat, hűtőt és lámpákat adományozott Fejér megye mentőállomásainak a Makita Kft.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások idején nehézséget jelentett a mentőállomáson az apróbb javítások elvégzése, így a Makita Kft.-vel való együttműködés egy levélváltással kezdődött, amelyben a cég segítségét kérték.

Reszegi Imre az OMSZ Fejér megyei vezető mentőtisztje elmondta, hogy olyan eszközöket találtak a Makita kínálatában, amelyek a napi feladatellátást is segítik.

Shinya Hito, a Makita Kft. ügyvezető igazgatója és Szögi Tibor, a cég kereskedelmi vezetője adta át az gépeket a székesfehérvári mentőállomáson pénteken. A szerszámcsomagokban 560 méterre világító lámpa, autótakarításhoz használható porszívó és akkumulátoros pumpa, illetve a telephelyek karbantartására szolgáló gépek, valamint egy hűtő-fűtő láda is található, szintén akkumulátorral ellátva. 

"A legfontosabb, ami a mentők munkáját segíti, az egy akkumulátoros hűtő–fűtő doboz, amellyel a budapesti laborba szállítják a teszteredményeket. Ezeket eddig normál hűtőtáskákkal tudták csak szállítani, így ha forgalmi akadály alakult ki az úton, akkor előfordult, hogy nem volt megfelelő hűtés ezekben a passzív ládákban" - mondta el Szögi Tibor, a Makita Kft. kereskedelmi vezetője.

Az ötmillió forint értékű eszközöket nemcsak Fehérváron állítják szolgálatba, hanem a megye összes mentőállomására jut majd belőlük. Fejérben 12 mentőállomás és 1 ICS működik, összesen 30 mentőautóval. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek