2 évnél régebbi cikk

Gulyás: holnap Orbán Viktor jelenti be a harmadik oltással kapcsolatos döntéseket
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Gulyás: holnap Orbán Viktor jelenti be a harmadik oltással kapcsolatos döntéseket
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Bizonyos munkakörökben kötelező lehet a harmadik oltás.

Gulyás Gergely Miniszterelnökség vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfót azzal kezdte, a járványügyi dimenziót nézve hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa, a két oltással rendelkezők arányát tekintve pedig a második az Unióban.

A kormány a következő hetekben mindent megtesz, hogy növelje az oltottsági arányt. A negyedik hullám döntően azokat érinti, akik nincsenek beoltva - foglalta össze az Origo.

A harmadik oltásról Gulyás Gergely azt mondta, hogy van egy tudományos vita és gyártói álláspont. Orbán Viktor jelenti be holnap, hogy milyen lépések lesznek ezen a területen - felmerülhet, hogy bizonyos munkakörökben kötelező lesz az oltás. A negyedik hullám súlyossága az oltottak számától függ.

A 12-15 éves kor közötti fiatalok 12 százaléka, a 60-64 év közöttiek 67 százalék van beoltva. A delta variáns is az idősekre a legveszélyesebb, ezért a 60 év felettiek oltása érdekében mindent meg kell tenni - tette hozzá a Miniszterelnökség vezető miniszter. 

Gulyás még azt is közölte, hogy a Semmelweis Orvostudományi Egyetem kutatása egyértelműen kimutatta, hogy mindegyik Magyarországon elérhető védőoltás biztonságos és hatékony, a védettség legalább 96 százalékos.

Kapcsolódó
Átfogó ellenanyag vizsgálatot végeztetett a Semmelweis Egyetem több mint ezer emberen, minden oltás hatékonynak bizonyult

Rengeteg olyan embernél is kimutatták a védettséget, akiknél korábban más típusú vizsgálat nem mutatott ellenanyagot.

Borítókép: YouTube/M1 - Híradó
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók