2 évnél régebbi cikk

Újabb két magyar arany Tokióban
·Sportparalimpia·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI
Újabb két magyar arany Tokióban
·Sportparalimpia·Utolsó frissítés: undefined

Konkoly Zsófia 100 méter pillangón, Pap Bianka 100 méter hátúszásban lett első.

Konkoly Zsófia aranyérmet nyert 100 méteres pillangóúszásban, az S9-es kategóriában a tokiói paralimpián.

A 19 éves pécsi versenyző - akinek nem fejlődött ki rendesen a jobb karja - a csütörtök délelőtti előfutamát megnyerte és 1:07.05 perccel, a legjobb idővel került az esti döntőbe.

A riói paralimpián bronzérmes, idén Európa-bajnok magyar úszó ötven méternél másodikként fordult a nagy előnnyel vezető új-zélandi világcsúcstartó, Sophie Pascoe mögött, de a második hosszon nagyszerűen hajrázott, és 1:06.55 perces paralimpiai rekorddal győzött. A második helyen az amerikai Elisabeth Smith (1:08.22) végzett, a harmadikon pedig a spanyol Sarai Gascon (1:08.43).

Konkoly korábban ezüstérmes volt 400 méter gyorson és 200 méter vegyesen, ötödik lett a sérültségi besorolás alapján 34 pontos 4x100 méteres női gyorsváltóval, a hatodik helyen végzett 100 méter háton, és kilencedikként fejezte be a 100 méter gyorsot Tokióban, ahol csütörtökön a magyar küldöttség tizenkettedik érmét, egyúttal ötödik aranyát szerezte.

Konkoly sikere után negyedórával Pap Bianka a hatodik magyar aranyat gyűjtötte be, miután megnyerte a 100 hátat az S10-es kategóriában.

(Forrás: MTI)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek