2 évnél régebbi cikk

Megvan a MOL Fehérvár FC új vezetőedzője
·SportFehérvár FC·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MOL Fehérvár FC
Megvan a MOL Fehérvár FC új vezetőedzője
·SportFehérvár FC·Utolsó frissítés: undefined

Michael Boris irányítja mától a csapatot, segítője a korábbi magyar válogatott támadó, Preisinger Sándor lesz.

Éppen két órával azt követően, hogy a MOL Fehérvár FC bejelentette Szabics Imre vezetőedző, és segítőinek, Juhász Rolandnak és Torghelle Sándornak a távozását, már közzé is tették az új vezetőedző személyét.

"A 46 esztendős német szakember és klubunk megállapodása alapján szerdától Michael Boris lesz a MOL Fehérvár FC első csapatának a vezetőedzője!" - Írja a klub honlapja.

A német szakember nem ismeretlen a hazai futballközönség előtt, hiszen 2016 nyarától két és fél éven keresztül az U19-es válogatott szövetségi edzője volt, majd egy Japán kitérőt követően 2019 nyarán az MTK Budapest vezetőedzőjeként tért vissza Magyarországra. Első szezonjában bajnokként jutott fel az NB I-be a fővárosi-kék fehérekkel, a 2020/2021-es szezonban pedig az élvonalban a hetedik helyen végzett együttese. 2021 őszén a dán élvonalbeli SönderjyskE vezetőedzőjeként dolgozott.

"A csapatban remek kvalitásokkal rendelkező játékosok vannak, ezt kell a pályán megmutatnunk, de biztos vagyok benne, hogy ez a keret képes sikereket elérni" - nyilatkozta a klub honlapjának Michael Boris.  

Michael Boris szerződése a 2021/2022-es szezon végéig szól, és klub opciós joggal rendelkezik annak meghosszabbítására. A vezetőedző segítője asszisztens edzőként Preisinger Sándor lesz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek