1 évnél régebbi cikk

Ölelés az elfogadásért
·Hírekfogyatékkal élők·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Ölelés az elfogadásért
·Hírekfogyatékkal élők·Utolsó frissítés: undefined

Ma, vagyis december 3-án van a fogyatékossággal élő emberek világnapja, melyre egy különleges eseménnyel készült Fehérvár. 

A hagyományteremtő céllal életre hívott rendezvény gondolata kolléganőnk, Kovács Szilvia fejében fogalmazódott meg. Szilvi a munkája során sokszor vesz résztolyan programokon, ahol fogyatékossággal élőkkel találkozik, és ezek az események – saját bevallása szerint – mindig nagy hatással vannak rá. Emellett ő maga is érintett, hiszen nagyobbik lánya autizmussal él.

A különleges képességű emberek a legtisztább szívűek, legtöbbjük nagyon szeret ölelkezni, ebből adta magát a rendezvény hívó gondolata: Ölelés az elfogadásért-fogalmazott Szilvi izgatottan az esemény előtt. Az Országalma köré gyűlt, összekapaszkodott tömeg ma megmutatta, hogy Fehérvárnak milyen erős és összetartó közössége van. A kezdeményezés üzenete, hogy mindenkiben ugyanolyan szív dobog, szemmel láthatóan célba ért! 

A felszólalók köszöntőit követően a program a Városház téren felállított színpadon folytatódott, ahol különböző csoportos, illetve egyéni produkciókat nézhettek meg az érdeklődők. Az érintett gyerekek és felnőttek megmutatták, hogy nincsenek különbségek. Ki-ki egy-egy szavalattal, énekes, vagy éppen zenés produkcióval állt színpadra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek