7 hónapnál régebbi cikk

10 éve repül a frizbi - saját tornával jubilált a Fehérvár Lionz
Fehérvár Médiacentrum fotója
Somos Zoltán
10 éve repül a frizbi - saját tornával jubilált a Fehérvár Lionz

Tíz évvel ezelőtt alapították a fehérvári ultimate frizbi csapatot, amely azóta is növelte bázisát. A jubileumot egy nyolccsapatos tornával ünnepelték hétvégén.

A frizbi népszerű játék, de versenysportként kevesebben ismerik. Pedig régen űzik a világban, és immár Székesfehérváron is tizedik éve, hogy csapat alakult. Különleges sportág, hiszen fiúk és lányok együtt szerepelhetnek egy csapatban, a fair play pedig mindennél jellemzőbb, még játékvezető sincs a meccseken. A Fehérvár Lionz története baráti korongdobálással kezdődött, aztán jött a csapatalakítás, és immár első- és másodosztályú csapatot is ki tud állítani a Lionz.

"Általában szerencsére azt mondhatjuk el, hogy elérjük a célkitűzéseinket. Ezek még talán nem olyan ambiciózusak, mint egy-egy komolyabb  bajnokságban abszolút győztesnek lenni,  de értünk már el dobogós helyezést, aminek mindig nagyon örülünk"

- mondja a csapat egyik tagja, Somos Balázs. Heti két edzést tartanak, és továbbra is várják a csatlakozni vágyó fiatalokat. Mint mondják, futni tudni kell, dinamikus játék a frizbi, de különösebb előképzettséget nem igényel, hiszen amire szükség van, az hamar elsajátítható. A Fehérvár Televízió alábbi videójában szó esik a sportág és a fehérvári csapat varázsáról is. A hétvégén nyolccsapatos tornát és bajnoki meccseket is rendeztek a 10 éves évforduló alkalmából a First Fielden, ahol egyébként a szabadtéri edzések is zajlanak.

Aki szívesen kipróbálná magát ultimate frizbiben, a Lionz Facebook-oldalán és honlapján is megtalálhatja a kapcsolatot az egyesülettel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek