5 hónapnál régebbi cikk

Virágos Magyarország - jubileumi díjat kapott Székesfehérvár
Fehérvár Médiacentrum fotója
okkfehervar.hu
Virágos Magyarország - jubileumi díjat kapott Székesfehérvár

Átadták a legvirágosabb településeknek járó elismeréseket Budapesten, az Eiffel Műhelyházban tartott ünnepségen Jubileumi díjat kapott Székesfehérvár.

Városunk a kezdetektől részt vesz a minősítési rendszerben, mint induló és mint együttműködő partner is. A most átadott díjjal az elmúlt évtizedek fehérvári környezetszépítő munkáját ismert el a szervezet.

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 2023-as gáláján öt települési kategóriában és hat kiemelt témában hirdettek győztest, több mint 50 szakmai díjat adtak át. Székesfehérvár jubileumi elismerését Lángi Judit közlekedési divízióvezető, Homoki László kertészeti divízióvezető, Bozai István városgondnok, Csete Gábor természetvédelmi szakmai vezető, Hahn-Poszmik Réka kertészeti divízióvezető-helyettes és Anik Júlia kertészmérnök vette át a Budapesti díjkiosztón.

Erdei Bálint, a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a díjátadón kiemelte, hogy a verseny nemcsak a közösségi és környezeti értéke miatt meghatározó kezdeményezés, hanem turisztikai szempontból is kiemelkedő.

A megmérettetésre mintegy kilencezer pályázat érkezett az elmúlt 30 év alatt, idén minden korábbinál több, 492 pályázat volt.

A 30. alkalommal tartott díjkiosztón Győr, Paks, Varsány és Alsómocsolád nyerte el a legvirágosabb település címet és a tavalyi verseny kiemelt díjazottjai, Zalakaros és Debrecen képviselhetik Magyarországot a 2024-es Entente Florale Europe nemzetközi tájépítészeti és virágosítási versenyen. Székesfehérvár 2022-ben indulhatott a nemzetközi versenyen, miután elnyerte a hazai legvirágosabb település címet és ott arany minősítéssel jutalmazták a város környezetszépítő munkáját.

Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőjét felolvasva kiemelte: különleges év az idei, amikor a verseny kerek születésnaphoz érkezett, a kezdeményezés nemzetközi szinten is szép eredményeket hozott. A Virágos Magyarország országhatárokon átívelő közösséget építő mozgalommá nőtte ki magát - tette hozzá, és a miniszterelnök nevében gratulált a résztvevőknek és a díjazottaknak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek