Húsz éves a Nyitott Tornatermek-program – több mint ötezren sportolnak rendszeresen
·Sportingyen·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Halász István
Húsz éves a Nyitott Tornatermek-program – több mint ötezren sportolnak rendszeresen
·Sportingyen·Utolsó frissítés: undefined

Húsz éve indult útjára Székesfehérváron a Nyitott Tornatermek-program. A kezdeményezés, mely országos szinten is egyedülálló, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a városban.

Városháza díszterme adott otthont a Nyitott Tornatermek-program húsz éves fennállását ünneplő rendezvénynek. A program lényege, hogy a város iskoláinak tornatermeiben, közösségi házaiban ingyenes sportolási lehetőséget kínál minden korosztály számára.

"Úgy gondoltuk, hogy két évtized az abszolút alkalmas arra, hogy találkozzunk, meghívjuk a programban résztvevő szakembereket és megköszönjük a munkájukat, kiemelten közülük is Magony Tamás munkáját, aki itt a polgármesteri hivatalunkban dolgozik és igazi szíve-lelke, koordinátora ennek a programnak, ami azt gondolom, hogy országos szinten is egyedülálló. Ilyen szabadidő-sportot magába foglaló, átfogó program, ennyi közösséget, ennyi intézményt, ennyi tornatermet és összességében ennyi sportolni vágyó embert különböző korosztályokba összefogna, nem tudok róla, hogy máshol létezne" – fogalmazott Cser-Palkovics András.

A polgármester hozzátette, hogy a kezdeményezés példaértékű az egész országban, a szabadidősportot pedig így kell koordinálni és szervezni. A szervezés és a megvalósítás számos szakember és instruktor munkáját dicséri, köztük Magony Tamásét, aki a kezdetektől fogva oroszlánrészt vállalt a feladatokból.

"Az önkormányzat biztosít hozzá minden feltételt, ehhez egyébként az iskolák vezetői, illetve a fenntartók, valamint civil szervezetek és egyesületek nagyon nagy segítséget adtak és a kezdetektől napjainkig száznegyven fő van vagy volt, aki ebben a programban programfelelősként vagy programszervezőként volt benne" - mondta Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal sportirodájának munkatársa. 

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően immár huszonhét helyszínen áll rendelkezésre, mozgási, egészségfejlesztési és sportolási lehetőség annak a több mint ötezer főnek, akik rendszeresen igénybe veszik a szolgáltatásokat. Az ünnepségen oklevelet vehettek át azok, akik a szervezésben és a koordinálásban szerepet vállaltak, Magony Tamás pedig Polgármesteri Elismerő Emlékérem kitüntetésben részesült a székesfehérvári tömegsport népszerűsítéséért végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek