Matekkal folytatódott az érettségi, a fehérvári diákok tartottak a keddi feladatsoroktól
·Oktatásérettségi·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Matekkal folytatódott az érettségi, a fehérvári diákok tartottak a keddi feladatsoroktól
·Oktatásérettségi·Utolsó frissítés: undefined

Matematikával folytatódott az idei tanév érettségi időszakának kötelező része. A Fehérvár Televízió a keddi vizsgát megelőző percekben a fehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium végzős diákjaival beszélgetett, ahol összesen 101 végzős diák érettségizik.

A matematika érettségi írásbeli előtti utolsó perceket reggel a Fehérvár Televízió a Ciszterci Gimnáziumban töltötte. Ekkor még izgatottan nyüzsögtek a fiatalok az intézmény aulájában. A végzősök az utolsó és egyben legfontosabb matekdolgozatukra készültek. Az idegesség érezhetően nagyobb volt, mint a hétfői magyar vizsga előtt.

Volt, aki egy kis testmozgással oldotta a feszültséget kora reggel, és fekvőtámaszozni kezdett az iskola folyosóján, mielőtt tollat ragadt volna. A legtöbben általában ettől a vizsgától tartanak a diákok közül.

Povlács Míra, a Ciszterci Szent István Gimnázium egyik végzőse úgy fogalmazott: „Szerintem a tegnapi napon a magyar vizsga nem volt vészes, sokkal rosszabbra számítottam, de a memoriter része azért nehéz volt számomra, ám összességében jó élmény volt. A matekra viszont még tegnap is készültem, négy órán keresztül tanulmányoztam hétfőn a matektételeket, sajnos a matek nem az erősségem."

Damniczki Bálint végzős diák szintén izgatottan várta a keddi napot: „Én úgy érzem, hogy felkészültem, azt mondják, ilyenkor már nem szabad tanulni, de a tegnapi délutánom úgy telt, hogy átnéztem a régi jegyzeteimet. Pozitívan állok hozzá, remélem, jól fog sikerülni, mint a tegnapi is. Remélem, kevés lesz a valószínűségszámítás, abban nem vagyok annyira jó, a vektorokban bízom, azokat szeretem, de az egyenleteket nem."

Bár a fiatalok többsége aggódott a feladatok miatt, az intézmény igazgatója elmondta, összességében ez a vizsga is jól szokott sikerülni. "101 végzős diákunk van, a mai napon is - az emelt szinten vizsgázókat kivéve - mindannyian itt vannak, és hát izgatottan várják a vizsgát, a matematika elég mumus tantárgy egy általánosan képző iskolában, de azért jól szokott sikerülni ez a vizsganap is” - fogalmazott Orosz Ágoston.

A fiatalok még nem dőlhetnek hátra, szerdán történelemtudásukról kell számot adniuk az iskolapadban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek