Hódít a lokni és a természetesség! Fehérvári kozmetikus mester és hajgyógyász készíti el a menyasszonyi sminket és frizurát
·StílusA menyasszony barátnője·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Galambos Helga, Varró Helga
Hódít a lokni és a természetesség! Fehérvári kozmetikus mester és hajgyógyász készíti el a menyasszonyi sminket és frizurát
·StílusA menyasszony barátnője·Utolsó frissítés: undefined

Semmi se legyen kihívó! Az egység, a természetesség a fontos – ezek alkotják meg a harmóniát a menyasszonyok külsejét illetően a nagy napon. Ezt vallja Juhász Tímea kozmetikus mester, és Álland Tünde hajgyógyász a Fehérvár TV soron következő esküvői adásában.

Milyen a tökéletes smink és frizura? Minden menyasszony keresi ezekre a választ, hiszen az arák szeretnének tündökölni a nagy napon. A menyasszony barátnője magazinműsor tizenegyedik adása a lehengerlő külsőre fókuszál: smink-, és hajtippeket adunk nektek Kovács Kata ceremóniamesterrel.

Egy jó smink tökéletes bőrképet tükröz, ehhez először a megfelelő alapozót kell kiválasztania a kozmetikusnak, aki szerint a professzionális anyagokat érdemes igénybe venni, hiszen azok megbízhatóak, tartósak. A problémás bőr sem jelent gondot, ebben az esetben egy erősebben fedő alapozó, és a több korrektor felvitele segíthet a szép bőrkép kialakításában. A smink kiválasztása azonban nagyban függ a menyasszonyi ruha stílusától is - vallja mindezeket Juhász Tímea kozmetikus mester.

Hódít a visszafogottság: az idei trend a csodálatos, a ragyogó, a letisztult.

A túlzott csillogást, kihívó sminket elkerülve, a menyasszony arcbőre, s maga az összkép kifinomult eleganciát tükröz egy visszafogott smink felvitelét követően. Az erős smink már jóideje nem divat! A szem kiemelése az egyik leglényegesebb az összhang eléréséhez: az enyhén füstös, vagy ragyogón csillogó szemhéj megteremtése segít ebben - mondja a szakember.

Az ajkakat pedig egy finom kontúrvonal kialakítása után matt vagy enyhén fénylő hatással emelhetjük ki. Ahhoz azonban, hogy a nagy napon valóban tündökölhessen a menyasszony, érdemes már a megelőző időszakban professzionális anyagokkal feltölteni, regenerálni a arcbőrt.

A friss, üde arc látványa mellett a menyasszonyok frizurája is fontos az igenek napján! Mi áll jól neked?

Álland Tünde hajgyógyász szerint a haj kiválasztásakor is fontos a menyasszonyi ruhát figyelembe venni. Ha például egyszerűbb darabot választanak ki az arák, érdemes a hullámos frizura mellett voksolni, hiszen az harmóniát tükröz egy szolid ruhadarab viselésekor. Ha pedig habosbabos, hercegnős ruhakölteményt öltenek magukra az arák, jól mutat mellé a visszafogott hajkorona.

Az ellentétekre érdemes helyezni a fókuszt!

A letisztult hajköltemény könnyedséget tükröz, a göndör hajtincsekkel bohémabb stílust sugároznak a menyasszonyok, amit kontyba is tűzhet a fodrász, ez is divatos ma.

A lokni és a hullám örökérvényűek!

De a különböző fonások is kedveltek a menyasszonyok körében. Egy biztos: maga az arcforma nagyban segít az esküvői hajkorona megalkotásakor: „Egy kerek arcot felfelé vagy éppen lefelé nyújtjuk, a keskeny arcot pedig érdemes optikailag szélesíteni a jól megválasztott frizurával" - emelte ki Álland Tünde. A hajgyógyász, fodrász szerint a hullámos fazonnal nyert ügyünk lehet a nagy napon, ha pedig a kontyot választjuk, az semmiképpen se legyen feszes, inkább laza, bohém.Díszítésként egy visszafogott hajcsat, hullámcsat, visszafogott virágdekor teheti elegánsabbá, alkalmibbá a frizurát. 

A hajgyógyász különlegessége, hogy az esztétikára nemcsak az esküvő napján figyel, az ezt megelőző időszakban felkészíti az ara hajszerkezetét, hogy az ne csak szép, egészséges is legyen a nagy napra.

Kovács Kata ceremóniamester hasznos tanácsként fogalmazza meg a menyasszonyok részére: minden esetben legalább másfél-másfél órát kalkuláljanak bele az arák a nagy napba, mind a smink, mind a frizura elkészítési idejét tekintve! Illetve az sem mindegy időben, hogy a szolgáltatók munkáját hol veszi igénybe a menyasszony, az üzletben vagy pedig az esküvő helyszínén.

Adásaink elérhetőek a tévé YouTube-csatornáján, de minden héten beszámolunk azokról a Fehérvár Hetilapban is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek