2018. október 23. kedd Gyöngyi
Menü

5 alapdarab, amely egyetlen stílusos nő ruhatárából sem hiányozhat

5 alapdarab, amely egyetlen stílusos nő ruhatárából sem hiányozhat
(Fotó: Alba Plaza)

Nincs egy göncöm sem! - a klasszikus mondat hetente két-három alkalommal biztosan elhangzik a nők szájából, még akkor is, ha történetesen inkább egy alapos szanálásra lenne szüksége a gardróbnak. Pedig van néhány olyan alapdarab, amely mindig kihúzhat minket a fejvakarás miatti időveszteség csapdájából.

A jól összeállított ruhatár nagy kincs, és jelentősen csökkenti a reggel földre hajigált ruhák számát, valamint a fenti mondat fogak között kipréselt elhangzásának valószínűségét. A tavasz pedig éppen ideális arra, hogy felülvizsgáljuk a szekrényünket, felfrissítsük ruhatárukat. Megtehetjük, hogy szakember segítségét kérjük, ami Székesfehérváron ráadásul ingyenes, de magunk is sokat tehetünk azért, hogy mindig legyen néhány olyan bónuszdarabunk, amely bármikor kihúzhat minket az öltözködési csávából.

Nézzük azokat alapdarabokat, amelyek szerintem nem hiányozhatnak egy stílusos nő fegyvertárából:

1. Fehér ing – mindenkor és mindenhol

Kezdjük a sort a fehér inggel, amely az én olvasatomban abszolút dobogós a stílusos 21. századi nő gardróbjában. Hogy milyen vonalvezetéssel rendelkezzen az ideális jelölt? Kérdezhetnénk azonnal és teljes joggal, ugyanakkor ez szerintem mellékes, szinte mindegy. A hangsúly ez alkalommal is azon van, hogy illeszkedjen viselőjéhez, valamint egyértelműen tükrözze annak stílusát és egyéniségét.

Az én abszolút favoritom például egy hosszú és lezser kivitel, ettől függetlenül a múltkori közös personal shopping túránk alkalmával gondolkodás nélkül egy jól szabott és karcsúsított fazont ajánlottam Briginek, mert hiszem, hogy számára ez az ideális.

De mégis, milyen a tökéletes darab? A válasz egyszerű: éppúgy bevethető laza farmerrel és a mára már ikonikussá vált tornacipővel, mint egy elegáns nadrággal, esetleg szoknyával, amit egy klasszikus körömcipővel koronázunk meg.

a (Fotó: Alba Plaza)

2. Az a bizonyos „kis fekete”

Valaki egy egész életen át keresi a tökéletes darabot, megint másoknak több is lapul belőle a szekrény mélyén, de hiába, az élet már csak ilyen igazságtalan. Egy dolog azonban biztos, hogy szerintem az aranyrudak után nagyjából ez az egyik legjobb befektetés, hiszen igazi joker, amely valódi mentőövként mindig kihúz bennünket az öltözködési vészhelyzetekből. Jöhet szinte bármilyen alkalom, a kis fekete garantáltan megállja a helyét, hiszen egy jól megválasztott darabban nem lehetsz sem túl-, sem alulöltözött, és hiszem, amíg meg nem találod a számodra leginkább megfelelőt, addig hatalmas rés tátong a gardróbodon.

5 alapdarab, amely egyetlen stílusos nő ruhatárából sem hiányozhat

3. A tökéletes farmer

Divatirányzatok jönnek mennek, de a farmer megdönthetetlenül áll a „best of” lista élén, mind a népszerűség, mind pedig a legtöbbet és legszívesebben viselt ruhadarabok tekintetében. Szinte mindegy, hogy a kedvenc pamutpólóddal vagy egy elegáns blúzzal viseled, garantáltan stílusos leszel benne.

Tévhit, hogy a farmer kizárólag a lezser megjelenés eszköze, hiszen hivatalos eseményekre is bátran választhatod, itt azonban különösen fontos a jól megválasztott fazon, illetve a megfelelő „körítés”, vagyis egy elegáns lábbeli, egy jó zakó és ing.

Nem jön be a cső szár? Esetleg a magas derékkal állsz hadilábon? Akkor sincs okod aggodalomra, hiszen 2018-ban számtalan vonalvezetés és szín is divatban lesz. Na, de nem lőném le a poént teljesen, a következő heti írásomban ugyanis a farmerek útvesztőjében segítek eligazodni nektek!

5 alapdarab, amely egyetlen stílusos nő ruhatárából sem hiányozhat

4. Minden nőnek kell egy jó zakó

Még ha a munkád nem is követeli meg a mindennapos hivatalos, elegáns öltözéket, akkor is kötelező beszerezned egy (vagy több) blézert. Egy jól megválasztott darab abszolút elegánssá varázsol még egy farmer-póló kombinációt is, hogy a többi szoknyás, ruhás variációról már ne is beszéljünk!

Szinte bármihez passzol, és minden egy kicsit dekoratívabb lesz tőle. Ha csak egy példányban gondolkodunk, akkor az mindenképpen legyen semleges színű - fekete, fehér, kék, szürke vagy bézs -, ami mindenhez passzol. Amennyiben lehetőségünk van többet beszerezni, akkor 2018-ban mindenképpen legyen egy csíkos, esetleg kockás vagy színes is!

5 alapdarab, amely egyetlen stílusos nő ruhatárából sem hiányozhat

5. A fekete bőrkabát

Számomra nélküle is elképzelhetetlen a tökéletes ruhatár. A hétköznapokban szintén midenkor és mindenhol megállja a helyét. Egy kis extravaganciát lop a legegyszerűbbnek tűnő összeállításokba is. Már attól magabiztosabb és vagányabb leszel, ha felveszed. Koronázd meg vele bátran a csinos, nőies szettjeid, vagy legyen a lezserséged záloga a farmer és tornacipő kombinációban.

Ha lehetőséged van többet is beszerezni, akkor mindenképpen legyen közte színes, illetve extrémebb verzió is

Amennyiben úgy érzed, hogy segítségre szorulnál a fenti termékek beszerzésében, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

5 alapdarab, amely egyetlen stílusos nő ruhatárából sem hiányozhat

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Vakvezető kutyából is hiány van
  Vakvezető kutyából is hiány van
 • Óraátállítás - még nem döntött a kormány
  Óraátállítás - még nem döntött a kormány
 • Megérezte a járattörléseket a Ryanair
  Megérezte a járattörléseket a Ryanair
 • Egyre több Ladát vesznek
  Egyre több Ladát vesznek
 • Felelős gazdik - feltételekhez kötnék a kutyatartást
  Felelős gazdik - feltételekhez kötnék a kutyatartást
 • Nem az ellátást kell fizetni!
  Nem az ellátást kell fizetni!
 • Már most érezhető a brexit negatív hatása
  Már most érezhető a brexit negatív hatása
 • Hálózatkutatás magyar vezetéssel
  Hálózatkutatás magyar vezetéssel

Eseménynaptár

 • Középvállalati fejlesztési program - több mint 200 vállalkozás érintett
  Középvállalati fejlesztési program - több mint 200 vállalkozás érintett
 • Zenekadémia - újra megszólalt a Voit-orgona
  Zenekadémia - újra megszólalt a Voit-orgona
 • Brexit - már csak egy akadálya van
  Brexit - már csak egy akadálya van
 • Egyre többen kötnek utasbiztosítást belföldön is
  Egyre többen kötnek utasbiztosítást belföldön is
 • Fimünnep premier előtti vetítésekkel
  Fimünnep premier előtti vetítésekkel
 • Tisztul a levegő
  Tisztul a levegő
 • Kárpátalja - eljárás indult a magyarellenes plakátok miatt
  Kárpátalja - eljárás indult a magyarellenes plakátok miatt
 • Pocokinvázióra figyelmeztet a Nébih
  Pocokinvázióra figyelmeztet a Nébih
 • Németh Szilárd - most is érezhető a rezsicsökkentés
  Németh Szilárd - most is érezhető a rezsicsökkentés
 • Október 23. - gyűjteni kell az emlékeket
  Október 23. - gyűjteni kell az emlékeket
 • Október 23. - ünnepi megemlékezés és utcaszínház
  Október 23. - ünnepi megemlékezés és utcaszínház
 • Húszéves a Fejér Megyei Osteoporosis Klub
  Húszéves a Fejér Megyei Osteoporosis Klub
 • Drónos ételfutárokat indít az Uber
  Drónos ételfutárokat indít az Uber