5 évnél régebbi cikk

Ilyet még tuti nem láttatok: fehérvári buszmentés a madarak szemszögéből
Ilyet még tuti nem láttatok: fehérvári buszmentés a madarak szemszögéből

Újabb hét, újabb drónvideó, ám ezúttal nem a természet lágy ölén bóklászunk, hanem Székesfehérváron, azon belül is egy buszmentésnek lehetünk szemtanúi. Mindezt természetesen madártávlatból figyelve.

Lassan nem telik el úgy hét, hogy ne kattintanánk olyan drónos videóra, ahol éppen valamelyik természeti kincset járja körbe az apró, ám annál szebb felvételekre képes repülő ketyere. Bár mindennapos jelenségről beszélünk, azért én még mindig rá tudok csodálkozni, amikor a Gaja-patak fölött szemlélődhetek, netalántán a Sóstói Természetvédelmi Területet járom körbe úgy, ahogy valószínűleg sosem fogom (ha csak nem növesztek szárnyakat, de valljuk be, azért arra kicsi az esély).

A napokban olyan videóra bukkantam, amely első körben nem tűnt igazán érdekesnek, majd miután végigpörgettem a felvételt, azon kezdtem agyalni, hogy bár nem egy látványosságról szól, de mikor láttam olyan drónos mozgóképet, amely egy helyi járatos busz mentését mutatja be, ráadásul a felhők mögül? Megkockáztatom, hogy soha.

Az esti órákban készült alig két perces videót Halasi Róbert töltötte fel YouTube-csatornájára, a buszmentés pedig a Piac tér és Petőfi park közül indul, majd a Vörösmarty tér érintésével egészen a Széchenyi úti körforgalomig követhetjük nyomon. Kellemes nézelődést!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek