2 évnél régebbi cikk

Megmutatjuk, hogy néz ki a megújult Öreghegyi Közösségi Ház
·KultÖreghegy·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Megmutatjuk, hogy néz ki a megújult Öreghegyi Közösségi Ház
·KultÖreghegy·Utolsó frissítés: undefined

Elkészült a 70 éves Öreghegyi Közösségi Ház felújítása. Ma átadták az esztétikailag és műszakilag is  megújult kultúrházat. A földszintre szinte rá sem lehet ismerni, vonzó közösségi tér és pompás kert várja az ide érkezőket. Mutatjuk, milyen lett a Fanta Villa!

60 millió forintból újult meg a földszinti rész teljes villamos hálozata. Új lámpákat szereltek fel, de modern PVC padló került a földszinti helyiségekbe. Az esztétikai átalakítások közé tartozik az is, hogy a régi belső burkolatok helyett vakolt burkolatok készültek, de lett gipszkarton álmennyezet is. Ha belépünk rögtön észre vehetjük azt is, hogy megújult a büfé is. A férfi mosdók is megszépültek. 

Az intézmény felújításáról korábban mi is beszámoltunk.

Kapcsolódó
Április 15-ig felújítás miatt zárva lesz az Öreghegyi Közösségi Ház

Az Öreghegyi Közösségi Ház felújítás miatt várhatóan április 15-ig zárva tart

A büfé átalakításával, az új bútorokkal és lámpatestekkel tágasabb, barátságosabb lett a földszinti előtér. A színházterem előtt helyet kapott az új ruhatár. A kiállítótermekben pedig  korszerű lámparendszert szereltek fel. Ezek kifejezetten a kiállítások megvilágítására alkalmas eszközök. 

A megújult kultúrházat szombaton adták át a nagyközönségnek. A délelőtti átadón ott volt Cser-Palkovics András polgármester is, aki arról is beszélt, hogy az intézmény a város kulturális életének és Öreghegy közösségének egyik központi épülete. "Hosszú évek óta tölti be szerepét, köszönhetően azoknak az embereknek, akiknek dolgoztak és dolgoznak napjainkban is a kulturális programokon. Erre a házra is ráfért az alapos felújítás, aminek most az egyik üteme készült el. Fontos eredményt értünk el.” – fogalmazott. Cser-Palkovics András.

A polgármester köszönetet mondott a tervezőnek és a kivitelezőnek, hogy határidőn belül végeztek a felújítással. Ez azért is volt fontos, mert az intézmény több szavazókörnek is helyet ad április 3-án az országgyűlési választáson és a népszavazáson – derül ki az ÖKK közleményéből. 

A tervek szerint jövőben folytathatják az épület emeletének és a város egyéb közösségi tereinek a felújítását.

A megnyitón részt vett a kivitelező képviselője, valamint Östör Annamária öreghegyi önkormányzati képviselő, és az SZKKK igazgatója, Juhász Zsófia is.

Az igazgató köszönetet mondott a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület és az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjainak, valamint munkatársainak, akik részt vettek a felújítás utáni utómunkálatokban és az intézmény kertjének rendbetételében.

A megújult közösségi házat ma este láthatja a nagyközönség a NYITVA című programon. 18.30 órától koncertezik a Kamilka & Pesti Sikk, majd 19.00 órakor kezdődik Nánási Pál fotókiállítása, melyet a művész felesége, Ördög Nóra nyit meg, a tárlat április 29-ig látogatható. 20.30 órától a Coco Loco partija zárja a programokat. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek