2 évnél régebbi cikk

Nemzetközi együttműködés a fenntartható és zöld turizmusért - Megkezdődött RE-CONNECT projekt
·Életmódturizmus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Nemzetközi együttműködés a fenntartható és zöld turizmusért - Megkezdődött RE-CONNECT projekt
·Életmódturizmus·Utolsó frissítés: undefined

A 2022. január 26-án, a még online keretek között megtartott nyitó konferenciával megkezdődött a RE-CONNECT projekt az Erasmus+ program keretein belül.

A projekt koordinátora a székesfehérvári székhelyű Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (KDRIÜ), míg partnerként részt vesz a projektben az MB "Efekto grupe" Litvániából, a RAZVOJNI CENTER SRCA SLOVENIJE DOO, valamint Radenci Önkormányzata Szlovéniából, a Cooperazione Paesi Emergenti Olaszországból és a Comharchumann Forbartha Ionad Deirbhle Teo. Írországból.

Online nyitókonferencia

KDRIÜ

A nemzetközi összefogás célja, hogy a tömegturizmus alternatívájaként fejlessze a kevésbé ismert turisztikai desztinációkat zöld, digitális és fenntartató módszerekkel, megoldásokkal. A RE-CONNECT projekt során megvalósítandó tevékenységek célja, hogy a helyi közösségek számára a körforgásos turizmushoz kapcsolódóan kompetencia- és képességfejlesztő eszköztárat dolgozzon ki.

A megvalósításba elsősorban az üzemeltetőknél dolgozó turisztikai munkaerő, a helyi kis- és középvállalkozások, a civil szervezetek, a különböző beszállítók, a helyi önkormányzatok, valamint maguk a turisták kerülnek bevonásra.

A 24 hónapon át tartó szakmai munka első lépéseként kérdőívek, valamint szakértőkkel és érdekeltekkel folytatott egyeztetések segítségével megkezdődik egy igényfelmérés és ötletgyűjtés a projekt során létrehozandó, az együttműködést segítő online platform (úgynevezett online HUB) kifejlesztéséhez kapcsolódóan. Ezt követően oktatási anyagok kerülnek kidolgozásra, majd helyi és nemzetközi képzések megvalósítására kerül sor.
A projekttel kapcsolatban további információk és hírek elérhetők a  KDRIÜ honlapján és Facebook-oldalán.

.

KDRIÜ

.

KDRIÜ

.

KDRIÜ

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek