1 évnél régebbi cikk

Szedd magad eper helyek Fejér megyében 2022-ben
·Gasztroeper·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
https://pixabay.com
Szedd magad eper helyek Fejér megyében 2022-ben
·Gasztroeper·Utolsó frissítés: undefined

Itt az eperszezon, így megnéztük, hogy Fejér megyében hol tudunk a piaci árnál kicsit olcsóbban eperhez jutni.

Idén jelenleg a nem hazai termesztésű szamócákból akciósan találhatunk 1200-1500 forint/kg környéki áron, de azért jellemzően 2000-2500 forint/kg között mozog az ára. Persze határ a csillagos ég, és akár 5000 forint/kg feletti ár sem meglepő.

Ebben az időszakban azonban gyorsan változik az eper kilónkénti ára, a hazai termesztésű szamóca termelői ára ugyanis mindig attól függ, hogy éppen mennyi áru van az adott piacon. Na, meg persze a minőség is befolyásoló tényező, vagyis, hogy mekkora szemű a gyümölcs. 

Ha biztosra akarunk menni, és mindenképpen magyar epret vennénk vagy éppen befőzni szeretnénk, akkor jó lehetőség adódik a Szedd magad! akciók keretében. Fejér megyében jelenleg két olyan hely is van, ahova mehetünk eperért.

Borbás Kert, Székesfehérvár

A Borbás Kert székesfehérvári ültetvényét, a 63-as főút 88-as kilométerénél (a székesfehérvári Auchantól 1 km-re) találhatjuk. Már vehetünk náluk epret, ám a Szedd magad nyitásra tájékoztatásuk szerint még néhány napot várni kell, de hétvégére már jó eséllyel szervezhetjük ezt programnak.

Minden nap 9 és 19 óra között lehet menni, de azt kérik, indulás előtt telefonáljunk:

  • 06 20/390 4535
  • 06 20/368 1281
  • 06 20/291 2923

Venyim Gyümölcse Közösségi Kertészet - Nagyvenyim

A május 13-i állás szerint: "Nagyon finom érett az eper, de sok most még nincsen" - írják a Facebook-oldalukon. Akár családi programnak is jó lehet a nagyvenyimi kirándulás, hiszen ingyenes ugrálóvárral várják kicsiket, sőt, pár szál tulipánt is vihetünk ajándékként az eper mellé. 

Fontos információ azonba, hogy előre be kell jelentkezni, amit a következő Facebook-posztban található táblázatban tehetünk meg:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek