1 évnél régebbi cikk

Velence egyik legveszélyesebb átkelőjére is szavazhattok, hogy okoszebra legyen belőle
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Velence egyik legveszélyesebb átkelőjére is szavazhattok, hogy okoszebra legyen belőle

2021 tavaszán a Generali a Biztonságért Alapítvány és a SafeCross közös kezdeményezésbe fogott, amely során összegyűjtötték az ország legveszélyesebbnek ítélt gyalogátkelőhelyeit, hogy megszavaztassák, melyikből legyen okoszebra.

Éves szinten sajnos mintegy 1000 ember szenved balesetet, miközben átkel a zebrán. A szerencsétlenségek leggyakoribb oka a sofőrök látóterének csökkenése, ami nagyban függ az autó sebességétől: minél gyorsabban halad valaki egy járművel, annál kisebb területen észleli a perifériáról érkező veszélyeket - olvasható a Generali előrelátók oldalán.

Tavaly a Generali a Biztonságért Alapítvány és a SafeCross közös összefogásában arra kérték az embereket, jelöljenek meg országszerte veszélyesnek ítélt gyalogátkelőhelyeket. Majd ezek közül kiválasztották azokat a városokat, ahol idáig még nem lett okoszebra telepítve, bár nagy szükség lenne rá a legfrissebb rendőrségi adatok szerint.

Most pedig arra kérik a biztonságos közlekedésre vágyókat, hogy szavazzák meg, melyik, a listán szereplő város zebráját szeretnék okossá tenni.

A veszélyes zebrák listájára Fejér megyéből egyelőre a velencei Tópart utca 26. előtti átjáró került fel, így ha szeretnétek, hogy biztonságosabbá alakítsák át azt a zebrát, akkor klikkeljetek a sorban a második helyen álló településre.

Szavazni ide kattintva tudtok.

Az Alapítvány szívügyének tekinti a biztonságos közlekedés elősegítését: a program elindítása óta több, mint 80 millió forint támogatással járult hozzá az okoszebrák kiépítéséhez szerte az országban, többek között megyeszékhelyeken, például Kecskeméten, Székesfehérváron, Veszprémben vagy Zalaegerszegen, nyaralóhelyeken a Balaton partján, illetve a fővárosi agglomerációban.

Kapcsolódó
Okoszebrák szüntethetik meg a gyalogosgázolásokat Székesfehérváron

A kórház előtt már működik a fehérvári fejlesztésű intelligens gyalogosátkelő, de napokon belül még egy SafeXOne-t telepítenek a Horvát István utca és a Hosszúsétatér sarkán.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek