1 évnél régebbi cikk

Elkezdődtek a munkálatok a Szárazréti vasúti megállónál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ostorházi Helga
Elkezdődtek a munkálatok a Szárazréti vasúti megállónál

Az önkormányzat finanszírozásában 18 férőhelyes parkolót, valamint esőbeállót alakítanak ki Szárazréten.

A vonat a Fehérvár-Komárom vonalon december 10-e óta újra megáll Feketehegy-Szárazréten, emellett pedig Mohán és Fehérvárcsurgón is. Az, hogy a Szárazrét és a Székesfehérvári vasútállomás között lehetőség van vonattal közlekedni, nagy segítséget jelent a városrészben élők számára.

"Nagyon-nagyon örülnénk annak, ha az autóbusz-menetrenddel összehangolva a reggeli és a délutáni órákban nem kellen a körforgalomban szenvedni az iskolába vagy a munkahelyre igyekvőknek. Most az a tapasztalat, ahogy végigjöttünk a vonalon, hogy hatperc a menetidő. Tehát ha itt valaki fölszáll, akkor hatperc múlva a vasútállomáson van, és onnan van nyolc-tíz busz, amivel bármelyik irányba elmehet" - mondta el Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője.

A vasúti megálló tehát elsősorban a Szárazréten élők mindennapi közlekedését hivatott elősegíteni. A munkálatokkal kapcsolatban Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a Székesfehérvár-Komárom közötti, menetrend szerinti járat újraindítása, a megállóhely és a peron kialakítása a MÁV feladata volt, a 18 férőhelyes parkoló, illetve várakozóhelyek és az esőbeálló létrehozása pedig önkormányzati forrásból készül el. 

"Felmerült kérdésként, hogy a kerékpáros közlekedést hogyan tudjuk segíteni, akár kerékpártámaszokkal, valamilyen őrizhető módon - vagyis lehet fejleszteni ezt a szolgáltatást, de öröm, hogy végre van mit fejleszteni. Reggel fél héttől este fél hétig - hétóráig lehet a vasutat igénybe venni két órás menetrenddel. Azt hiszem, hogy tapasztalatok birtokában ezt lehet is módosítani. Egyébként a MÁV erre ígéretet is tett, úgyhogy pár hónap múlva érdemes lesz értékelni, hogyan lehet a menetrendet még inkább az itt élők szolgálatába állítani" - hangsúlyozta Cser-Palkovics András.

A polgármester hozzátette, hogy amennyiben ez az elővárosi vasútvonal beválik, úgy Székesfehérvár egyéb területein is lehetőség lesz a közösségi közlekedés fejlesztésére.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek