10 hónapnál régebbi cikk

Kiderült, hogy melyik használt autókat lehet a legkönnyebben eladni
·Közlekedésautó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaKiderült, hogy melyik használt autókat lehet a legkönnyebben eladni
·Közlekedésautó·Utolsó frissítés: undefined

Egy európai mellett négy ázsiai került az öt leggyorsabban eladott autómárka közé májusban. A legnehezebben egy olasz típus használt példányaitól lehetett megválni az utóbbi időben.

Átlagosan 61 nap alatt keltek el a hasznát Peugeot-k, ezzel a legkeresettebb használt autók lettek májusban a Haszon összesítése alapján, melyhez a kocsi.hu adatbázisát használták. Alig valamivel maradt le a francia márkától a Nissan (67 nap) és a Daewoo (72 nap). Az öt leggyorsabban eladott márka közé befért még a Suzuki (84 nap) és a Kia (85 nap) is.

Ezzel szemben vért izzadhatnak az Alfa Romeók tulajdonosai. Az olasz típus eladása átlagosan 228 napot vesz igénybe. Ezt a márkát a Renault (221 nap), a Fiat (179 nap), a Mitsubishi (178 nap) és a Skoda (168 nap) követi a legnehezebben értékesíthető használt autók listáján.

A májusban eladott autók hirdetéseit átlagosan 129 nap után törölték, vagyis több, mint négy hónapig kereste új tulajdonosát az oldalon egy-egy használt kocsi.

A vásárlók továbbra is a benzines autókat keresik a leggyakrabban, míg az átlagos kilométeróra-állás 150-250 ezer között van. A három német prémium márka esetében veszik a legmagasabb átlagos kilométeróra-állással a járgányokat: a Mercedes-Benz esetében 231 ezer kilométer, az Audinál 215 ezer, míg a BMW-knél 213 ezer ez az érték.

„Mivel egyre kevesebb dízel üzemű új személygépkocsit értékesítenek, ezért a használt autók között is folyamatos csökkenés várható ebben a kategóriában. A hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos hajtású használt autóknál ugyanakkor látványos felfutás várható a következő években” – mondta Balogh Tibor, a kocsi.hu társalapító-tulajdonosa.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek