9 hónapnál régebbi cikk

Barátságok, bulik: birtokba vették a megújult Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábort a fehérvári gyerekek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Barátságok, bulik: birtokba vették a megújult Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábort a fehérvári gyerekek

Itt a nyár, a szünidő, a fehérvári gyerekeknek pedig ismét lehetőségük van az aktív pihenésre.

A Városgondnokság és az önkormányzat ezúttal két turnusban várja a táborozókat, akik már egy modern, teljesen felújított komplexumban élvezhetik a kikapcsolódást a Velencei-tó partján.
Két évvel ezelőtt, a Modern Városok Program keretében, 800 millió forintos támogatásból újították fel a székesfehérvári önkormányzat fenntartásában működő Velencei-tavi Gyermek- és Ifjúsági Tábort.

A modern, 21. századi igényeknek megfelelő épületek immár egész évben várják a táborlakókat. A gyerekek 18 önálló, fürdőszobás kisházban szállhatnak meg, valamint a tábor területén található egy kétszintes közösségi épület is. A szabadban sporteszközök bőséges választéka, okospadok, játékok, valamint egy 30 m2-es LED-fal biztosítja a változatos szórakozást. 

"Én nagyon jól éreztem eddig magam, szerintem az esti bulizások azok nagyon jók voltak, de eddig minden program nekem nagyon tetszett." "Nálam is nagyjából így van, meg barátkozni jöttem ide, hogy minél több embert megismerjek." - mondta el a Fehérvár Televíziónak Horváth Nóra Eszter és Ruth Fanni.
A táborokra akkora az érdeklődés, hogy gyakorlatilag telt házzal működnek - közölte Mészáros Attila alpolgármester, hozzátéve, két turnusban közel 200 gyermek érkezik a velencei táborba.  
A héten a mozgásé a főszerep, különböző sportágakkal ismertetik meg a táborozókat, a következő héten pedig a kultúra és a kulturális tevékenységek kerülnek a középpontba. Erdélyből, Kibéd községből is érkezik tíz gyermek és két kísérő - tudatta Mosolygó Beáta táborvezető.

A velencei táborozási lehetőség tehát ismét felhőtlen kikapcsolódást és feledhetetlen élményeket ígér azoknak, akik itt töltik el az iskolai szünidő egy részét.

Nézzétek meg a helyszínen készült videót és képgalériát!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek