9 hónapnál régebbi cikk

Ez izzasztó lesz, szerdáig tart az újabb riadó Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hamariweb.com News
Ez izzasztó lesz, szerdáig tart az újabb riadó Fehérváron

A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás jön éjféltől.

Hétvégére visszatér a kánikula, vasárnap a déli megyékben már többfelé 36-37 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb délutáni órákban.. A nagy melegre való tekintettel szombat nulla órától az egész ország területén harmadfokú hőségriasztás lép életbe.

A nagy meleg elsősorban a szív- és keringési rendszer megbetegedéseivel élőket viselheti meg, de az egészséges szervezetet is megterhelheti. A kánikulában ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről, kerüljük azonban a cukor- koffein- és alkoholtartalmú italokat! 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős, helyenként extrém erős UV-sugárzásra kell számítani, fennáll a hőguta és a napszúrás veszélye. Ha tehetjük, kerüljük a direkt napfényt, viseljünk napszemüveget, szalmakalapot, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel védekezzünk a leégés ellen!

A város több pontján van mód a hűsölésre, mindenki igénybe veheti a klimatizált, hűvös helyiségeket, így például az autóbusz pályaudvar várótermét, illetve nyitva tartási időben a Fehér Palotát és az Alba Plázát.

A város területén működő több ivókút is működik, a vízvételi lehetőségek a városi honlapon megtalálhatóak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek