8 hónapnál régebbi cikk

Székesfehérvári orvos házaspár a Szent István Emlékérem és Díj várományosa
·Hírekdíj·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Székesfehérvári orvos házaspár a Szent István Emlékérem és Díj várományosa
·Hírekdíj·Utolsó frissítés: undefined

Huszadik alkalommal adják át idén már államalapítónk tiszteletére rendezett ünnepkör keretében Székesfehérvár legrangosabb civil elismerését.

A Szent István Emlékérmet és Díjat idén Dr. Simon Gábor csecsemő- és gyermekgyógyász és Dr. Gervain Judit PhD belgyógyász, gasztroenterológus kapja – adta hírül az Önkormányzati Kommunikációs Központ. A magánszemélyek által 2004-ben alapított elismerést minden évben olyan személyiségnek ítélik oda, akinek munkásságához, szakmai életútjához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István öröksége szolgált iránymutatásul, a Szent István-i keresztény értékrendnek megfelelő életet élt, és ennek szellemében kiemelkedő tevékenységet végzett.

Váltott jelleggel egyik évben egy Székesfehérvárhoz szorosan kötődő, másik évben egy országosan ismert és munkásságát tekintve nagy jelentőségű személy kapja.

Dr. Simon Gábor a Szent György Kórház osztályvezető főorvosa volt hosszú időn keresztül, mind a mai napig dolgozik, tapasztalatával, tudásával segíti a gyógyító munkát. Lépést tart a tudománnyal, konferenciákon vesz részt, előadásokat tart. Sok apró, minimális súllyal született kisgyermeknek az életét mentette meg, és segítette őket a fejlődésben.

Dr. Gervain Judit nagy tapasztalattal rendelkező belgyógyász, volt osztályvezető, akinek sokan köszönhetik az egészségük visszanyerését. Tudásával sok embernek igyekezett visszaadni az egészséget és azt a testi állapotot, amely nélkül egy merőben más minőségű életet tudtak volna élni.

Az átadó ünnepség augusztus 16-án, szerdán 18 órakor kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek