8 hónapnál régebbi cikk

Ingyenes faültetési pályázat fehérváriaknak
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Ingyenes faültetési pályázat fehérváriaknak

A Virágos Székesfehérvár pályázat mintájára LOMBkoronás Székesfehérvár névvel faültetési pályázatot indított a Városgondnokság a fehérváriaknak.

Szeptember 3-ig lehet pályázni a LOMBkoronás Székesfehérvár regisztrációs felületén keresztül, csatolva egy fotót is, ami pontosan bemutatja azt a területet, ahova a fát el szeretnék ültetni. 

A jelentkezés visszaigazolásakor a Városgondnokság szakemberei megvizsgálják, hogy a pályázatban leadott helyszínen megvalósítható-e a fatelepítés. Amennyiben ezt a közművek nem teszik lehetővé, a kertészek a megjelölt helyszín közelében egy másikat javasolnak majd. Ha a pályázó által megjelölt területen a védőtávolságok betartásával lehetséges a faültetés, akkor a pályázat elfogadásra kerül.

Várostűrő, konténeres díszfacsemetét kapnak a pályázók

A fák kiosztása az iparcikk piac mellett, a Halász utcai parkolóban lesz november elején. Az átvétel során minden pályázó aláírásával igazolja majd, hogy a kapott fát örökbe fogadja, és azt gondozni is fogja minimum három éven keresztül.

Szaktanácsot és gondozási útmutatót is ad a Városgondnokság

A sikeresen pályázók számára a Városgondnokság előzetesen kijelöli a tervezett ültetés pontos helyét, hogy biztosított legyen a közművektől a megfelelő védőtávolság, továbbá minden résztvevő részletes ültetési és gondozási szakmai útmutatást is kézhez kap a növény mellé, amit a regisztrációnál megadott e-mail címre is elküld a Városgondnokság.

Fontos, hogy – akárcsak a Virágos Székesfehérvár pályázat esetében – a kiosztást követően a megszabott határidőn belül fényképpel kell igazolni a kiültetés helyét oly módon, hogy a helyszín a fotó alapján egyértelműen beazonosítható legyen.

Mivel a facsemeték gondozása különösen fontos és felelősségteljes munka az első három évben, éppen ezért a pályázóknak vegetációs időszakban is egy-egy fényképet kell majd készíteniük a növényről. Erről, szintén e-mailben, értesítést küld majd a Városgondnokág.

A konténeres facsemeték mellé egy-egy darab támasztókarót és a kikötéshez szükséges gurtnit is biztosít a Városgondnokság, továbbá a fa mellé egy kis táblán elhelyezhető lesz a növény ültetőjének és gondozójának neve is.

A Virágos Székesfehérvár pályázat szeptember második hetében indul.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek