7 hónapnál régebbi cikk

Továbbra is van Székesfehérváron Michelin-ajánlású étterem
Továbbra is van Székesfehérváron Michelin-ajánlású étterem

Megjelent a Michelin Guide értékelése a teljes magyarországi étteremkínálatról: Fejérben összesen három vendéglátóhely van, ami Michelin-ajánlással büszkélkedhet.

Megőrizték Michelin-csillagjaikat és minősítéseiket a magyar éttermek, sőt újak is csatlakoztak a tavaly elismerést szerzők közé - írja Magyar Turisztikai Ügynökség oldalán. A Michelin Guide új magyarországi kiadásában továbbra is két 2 Michelin-csillagos és hét 1 Michelin-csillagos étteremet találhatunk, míg a tavalyinál tizennéggyel több, összesen 59 étterem kapott Michelin-ajánlást.

Ami különösen jó hír, hogy az előző évben Michelin-csillagot, vagy minősítést szerző működő éttermek mindegyike bekerült idén is a válogatásba, így továbbra is van Michelin-ajánlású fehérvári étterem, a 67 Sigma. Emellett további két Fejér vármegyei vendéglátó hely szerepel még ezen a listán, a móri Öreg Prés és az etyeki Rókusfalvy Fogadó.

Emellett nőtt a Bib Gourmand minősítést kiérdemlő, valamint a Zöld csillagos éttermek száma is. Országszerte 75 étterem került be idén a francia kalauz ajánlójába. A teljes listát ide kattintva lehet megnézni!

Borítókép: The Michelin Guide
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek