7 hónapnál régebbi cikk

Ingyenes tehetségprogram indul középiskolás lányoknak
Ingyenes tehetségprogram indul középiskolás lányoknak

A program célja, hogy a pályaválasztás előtt álló, 11. évfolyamos lányoknak olyan alternatívát mutasson, amelyre ritkán vagy egyáltalán nem gondolnak, és segítsen az előttük álló korlátok lebontásában.

Ingyenes tehetségprogramot indít középiskolás lányoknak a Nők a Tudományban Egyesület szakmai partnerségével a CETIN Hungary Zrt. – a cég kutatása szerint a pályaválasztás többnyire középiskoláig eldől, és a támogató közeg hiánya miatt kevesebb lány választja a műszaki-technológiai hivatást.

A program fejleszti a matematikai készségeket, digitális kompetenciákat, bemutatja a természettudományok, a technológia, mérnöki tudományok, a matematika lehetőségeit, segítséget nyújt a pályaorientációban, kiegészíti a tanórai munkát. Kübler-Andrási Judit, a CETIN Hungary Zrt. vezérigazgatója a közleményben azt írta:

Magyarországon a nők aránya a foglalkoztatásban 45 százalék feletti, a technológiai területen viszont nem éri el a 14 százalékot.

A program heti rendszerességgel egy tanéven keresztül matematikai és digitális kompetenciákat fejleszt. A cél nemcsak az ismeretek átadása, hanem az egyéni és csoportos mentorálás is, amelynek során a résztvevők olyan készségeket is fejlesztenek, amelyek ma már nélkülözhetetlenek a sikeres pályaválasztáshoz és az érvényesüléshez a választott területen.

A szakemberek nem csupán szakmai tudást közvetítenek majd, de a magabiztosság, a tudatosság és a nagyobb önbizalom kialakításában is segítenek a középiskolás lányoknak.

Az érdeklődők szeptember 28-áig ide kattintva jelentkezhetnek az október 10-én induló programra.

Borítókép: Pexels.com/Anastasiya Gepp
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek