6 hónapnál régebbi cikk

851 kiló: Fejérben dőlt meg a magyar óriástök-rekord
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/MartonKult
851 kiló: Fejérben dőlt meg a magyar óriástök-rekord

Még soha senkinek nem volt akkora töke Magyarországon, mint Kókai Tibornak. A hatalmas Lajkó II hivatalosan is bekerült a magyar rekordok közé.

Martonvásáron dőlt meg a magyar óriástök-rekord, derül ki az Óriástök.hu posztjából. A szombati mérésen Kókai Tibor versenytökénél 851 kilogrammot mutatott a mérleg.

Az eredményt Sebestyén István, a magyar rekordok regisztrátora hivatalos rekordként hitelesítette, így bekerült a magyar rekordok jegyzékébe.

A Lajkó II névre keresztelt óriástök azonban még így is jócskán elmarad a valaha mért legnagyobbtól: az olasz Stefano Cutrupi óriástöke 1226 kilogrammot nyomott 2021. szeptember 26-án, amikor Peccioliban egy fesztiválon megmérték.

A martonvásári Tök jó hét egyébként ezzel nem ért véget. Sőt, valójában a tökverseny csak az egyhetes programsorozat kezdete volt. Október 8-ig a Brunszvik-kastély kertjében többek között folytatódik a termelői piac és kézműves vásár, de lesz még veteránautó bemutató, verklis találkozó és country koncert is.

Mindezek közben érdemes egy nagyot sétálni a kastélykertben, ahol rengeteg tökös fejtörő és különlegesség várja a látogatókat:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek