6 hónapnál régebbi cikk

Ingyenes látásellenőrzés hat fehérvári optikában októberben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/nrd
Ingyenes látásellenőrzés hat fehérvári optikában októberben

Október a látás hónapja, díjmentes látásellenőrzést, szaktanácsadást és szemüveg-ellenőrzést kínálnak az optikák.

A Magyar Optikus és Optometrista Szövetség az MTI-vel közölte: a már 19. éve megrendezett kampányban október 1. és 31. között az optikák országszerte több mint 300 vizsgálati ponton várják a látásellenőrzésre jelentkezőket.

Kiemelték, hogy a lehetőség nemcsak azoknak fontos, akik szemüveget készülnek vásárolni, mivel a meglévő szemüvegeket is egész hónapban térítésmentesen ellenőrzik a szakemberek, akik a viseléssel, tisztítással, lencsecserével kapcsolatban is szívesen adnak tanácsokat.

A javaslatokat érdemes megfogadni, mert a nem megfelelő szemüveg hordása könnyen fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat, általános rossz közérzetet okozhat - tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy a vezetésnél pedig „életbevágóan fontos, hogy tisztán érzékeljük a környezetünket”.

Az idei kampány újdonsága a myopiakontroll-tanácsadás. A kutatások igazolják: a rövidlátás gyakorisága, és annak súlyossága meredeken emelkedik a gyermekeknél, fiataloknál. A rövidlátás gyors erősödése kedvezőtlen hatással van a gyermekek életminőségére, iskolai és sportteljesítményére.

Felhívták a figyelmet arra: a szülők sokat tehetnek, hogy lassítsák gyermekük látásromlásának ütemét.

A látás hónapja kampányban részt vevő optikák listája megtalálható az Október a látás hónapja weboldalon.

Székesfehérvárról a honlap alapján hat optika vesz részt a programban: a Kossuth utcai András Optika, a Távírda utcai Cserta Optika, az Optic World Exclusive Fehérvár Alba Plaza, az Ofotért a Zone Bevásárlóparkban, valamint a Kossuth utcai és az Alba Plazában található Vision Expressek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek