6 hónapnál régebbi cikk

Segítség a termesztésben
·Zöldkörnyezetvédelem·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Segítség a termesztésben
·Zöldkörnyezetvédelem·Utolsó frissítés: undefined

Ajándék komposzttal és gilisztahumusszal érkeztek a Gaja Környezetvédő Egyesület tagjai a Kríziskezelő Központ udvarára. A cél, hogy jövőre is megfelelő minőségben tudjanak termeszteni az intézmény magaságyásaiban. 

A magaságyásokban és az üvegházakban termesztett növények és gyümölcsök jó minőségét garantálja a talajjavítás.

"Október a komposztálás hónapja, a Gaja Egyesület szívügye a komposztálás. Azzal együtt, hogy az elnökünk nemrégen halt meg, Varga Gábor, aki ezt az egész városban, a vármegyében, az országban hirdette és tanította. Most egy olyan jelképes programra kerül sor, hogy a Kristóf Házban készített komposztból, amit Gábor komposztált a nyári haláláig, abból szeretnénk ajándékozni" - mondta el Vajgerné Bőhm Erika, a Gaja Környezetvédő Egyesület elnöke. 

A Kríziskezelő Központ és a Gaja Környezetvédő Egyesület együttműködése húsz évvel ezelőtt kezdődött. A talajjavításhoz húsz zsák komposzt és két zsák gilisztahumusz érkezett az intézmény udvarára.

"Szerintem óriási segítség, hogy a Gaja Környezetvédő Egyesület gondolt ránk. Ők talajjavítással is foglalkoznak, tudták, hogy nekünk van közfoglalkoztatási programunk, amikor lehet pályázni, pályázunk. Most is sikeres pályázaton vagyunk túl, félidőben vagyunk. Segítik fellazítani a talajunkat, ami éppen folyamatban van. A cél, hogy jövőre is tudjunk termeszteni" - fejezte ki az örömét Zsabka Attila, a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ vezetője.

A Kríziskezelő udvarán évek óta termesztenek magaságyásban sárgarépát, hagymát, paprikát, paradicsomot, epret. A megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket elviszik a telephelyekre, az anyaotthonba, a női szállóra, a Kikinda utcába és a Sörház téri szállásokon is fogyasztanak belőle.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek