6 hónapnál régebbi cikk

Indulhat a Gáz utcai garázssor felújítása 
Fehérvár Médiacentrum fotója
SZMB
Indulhat a Gáz utcai garázssor felújítása 

Kedvező időjárás esetén, még idén elindulhat a Gáz utcai garázssor felújítása. Most sikerült pénzt kiszorítani a költségvetésből a munkákra. 59 millió forintból cserélik a pályaszerkezetet a garázsok előtt - a Rákóczi utcai oldalon - és a lakótelepi parkolók bekötő útjait is újra aszfaltozzák.

Szerda délután az önkormányzat átadta a munkaterületet, így már csak a kivitelezőn múlik, mikor kezdi a garázssor teljes felújítását. Első körben a Rákóczi utcai oldalon cserélik a pályaszerkezetet a garázsok előtt és a lakótelepi parkolók bekötő útjait is újra aszfaltozzák. 

Megoldódik a csapadékvíz elvezetése is a fejlesztés után, így talán a jövőben nem áznak majd alulról a garázsok. Ez utóbbi okozza ugyanis a legtöbb gondot a garázssoron. Az útpályáról a garázsokba folyik a víz eső esetén. Ezért is van már 2019 óta napirenden a felújítás, ami most közel 59 millió forintból el is kezdődhet.

"Ez egy nagyon fontos munka, mert ez úgy volt alábetonozva, hogy a garázsokat a csapadék rendszeresen eláztatta. Ez évek óta így van, így ennek a felújításnak nagyon örülök, mert még 2019-ben 240 ember írta alá, hogy örülnének, ha már megtörténne" - mondta el a munkaterület átadáson Horváth Miklósné, a körzet önkormányzati képviselője.

A felújítás némi kellemetlenséggel is jár majd az ott lakók számára, akik a munkálatok idején nem tudnak majd a megszokott helyen parkolni. Erről azonban a kivitelező időben értesít majd mindenkit.

Időjárás függvényében a munkák még idén elindulhatnak, és a tervek szerint egy-másfél hónapig tartanak majd. A garázssor másik oldalán - a Rákóczi utcai rész felújítása után - jövő tavasszal indulhat majd a munka.  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek