6 hónapnál régebbi cikk

Járdákat újítottak fel a Vízivárosban, a munka Gáz utcai garázssornál folytatódik
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Járdákat újítottak fel a Vízivárosban, a munka Gáz utcai garázssornál folytatódik

Három társasház előtt újultak meg a járdák a Sarló utcában. A Saára Gyula Út- és Járdafelújítási Program keretében akadálymentesítették a lépcsőházak és az üzletek bejáratait.

A Sarló utca 14, 16, és 23-as szám előtti járdák újultak meg az elmúlt hetekben, illetve a korszerűsítés keretében a lépcsőházak és az üzletek bejárata is akadálymentes lett.

A kivitelezés három hét alatt befejeződött a Vízivárosban

Horváth Miklósné a körzet önkormányzati képviselője kiemelte, a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően volt lehetőség a korszerűsítésre.

"Ebben az évben, amikor a központi energiabeszerzések megtörténtek, akkor - az amit a gondos város félre rakott- abból annyi pénz maradt még, hogy minden egyes választókerületnél huszonhárom millió forinttal megemelték a keretet júniusban" - hangsúlyozta az önkormányzati képviselő.

A beruházás során a járdák részleges pályaszerkezet-cseréje is megtörtént, illetve a szegélyeket is mindenhol újraépítették. A kivitelezés során a vízelvezetésre is figyeltek mondta - mondta Tímár Tibor a Városgondnokság műszaki ellenőre.

"Nagyon fontos a járdák esetében, hogy semmilyen időjárási körülmények között ne legyen vízmegállás, mert az mindig veszélyt jelent, elsősorban a téli időszakban a lefagyások miatt, de a nyári időszakban is gátolják a gyalogosok szabad közlekedését" - emelte ki a szakember. Az aszfalt vastagsága mindenhol állandó, azonban alatta az alépítményeket úgy alakították ki, hogy az üzletek és lépcsőházak bejárata síkban legyen, és onnan kifelé folyjon a víz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek