6 hónapnál régebbi cikk

Ingyenes lesz a fehérvári tömegközlekedés és a parkolás szerdán
Ingyenes lesz a fehérvári tömegközlekedés és a parkolás szerdán

Díjmentesen lehet használni a helyi buszjáratokat november 1-jén, adta hírül közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester. 

Díjmentesen vehető igénybe a helyi közösségi közlekedés szerdán Székesfehérváron, azaz nem kell menetjegyet vásárolni a menetrend szerinti autóbuszjáratokra, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK).

Mindenszentekre készülve az Önkormányzat szeretné segíteni a szeretteikről megemlékező fehérváriakat, hogy könnyebben jussanak el a helyi sírkertekbe. A temetők körüli torlódások és parkolási problémák elkerülésére született döntés hétfőn erről a kezdeményezésről. 

„Az ilyenkor megnövekedett forgalomra tekintettel, a torlódások elkerülése érdekében november 1-jén mindenki ingyenesen utazhat a Volánbusz helyi, fehérvári járatain! Kérek és biztatok mindenkit, hogy ha teheti, akkor válassza a közösségi közlekedést Mindenszentek napján!” – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Közben a szekesfehervar.hu azt írja, hogy mindenszentek napján díjmentes lesz a parkolás is a városban, a parkolóórák nem fognak üzemelni.

A kiemelt várakozási övezetben, az-az a történelmi belváros területén az érvényes parkolási és behajtási engedélyek mellett díjkötelesség áll fenn. Ide csak behajtási engedéllyel lehet járművel bemenni és a várakozás is díjköteles.

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek