5 hónapnál régebbi cikk

Eszköztároló kisházzal gazdagodott a Palotavárosi Közösségi Kert
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Eszköztároló kisházzal gazdagodott a Palotavárosi Közösségi Kert

Környezetvédő Egyesület projektje az Arconic Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. Palotaváros lelkes kertészei péntektől egy négy négyzetméteres tárolóban tarthatják eszközeiket.

Az épületet a Kertbarát Egyesület szerette volna már régóta megépíteni, és idén a Gaja Környezetvédő Egyesület által létrejöhetett a régi kívánság. A közösségi kertet 2013-ban hozták létre Viza Attila területi képviselő kezdeményezésére. A megépítésében a Gaja Környezetvédő Egyesület is aktívan részt vett, és ahogy tudják, támogatják a kertbarátokat a mai napig. 

"Tavasszal érkezett hozzánk a kérés a közösségi kerttől, aminek mi is alapító tagjai vagyunk, és ugyan már tevőlegesen nem veszünk részt az egyesület életében, nagyon szívesen segítünk. Rendelkezésünkre állt a forrás is, az Arconic Alapítvány pályázatának köszönhetően" - mondta el Vajgerné Bőhm Erika, a Gaja Környezetvédő Egyesület elnöke.

Az épület átadását kenyérlángos piknikkel ünnepelték meg, amit az ott található kemencében sütöttek ki a palotavárosi kertbe látogatóknak.

A Fehérvár TV összeállítása az eseményről.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek