5 hónapnál régebbi cikk

Ingyenesen ad láthatósági eszközöket a rendőrség Székesfehérváron is
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Ingyenesen ad láthatósági eszközöket a rendőrség Székesfehérváron is

A Látni és Látszani program Light Friday elnevezésű kampányát november 3-án, pénteken rendezik.

Az őszi-téli időszakban nemcsak az időjárás, de az óraátállítást követően a nagyon korai sötétedés még tovább rontja a látási viszonyokat. Idén Székesfehérváron és Fejérben ebben a kritikus időszakban is több gyalogos, illetve biciklisgázolás történt idén. Még januárban egyetlen napon két embert is elütöttek városunkban, szeptember közepén pedig két kisgyermeket gázoltak a zebrán Móron.

A baleseteket a közlekedők türelme és fokozott figyelme mellett a jó láthatóság is segíti megelőzni. Ennek érdekében indított most kampányt a rendőrség. A Light Friday elnevezésű akció keretében Fejér vármegye több településén, így Székesfehérváron is ingyenesen oszt ki láthatósági eszközöket a rendőrség. 

Városunkban november 3-án, pénteken 9 órától 11 óráig a Civil Központ (Rákóczi utca 25.) előtti téren várják az érdeklődőket.

"Aki kerékpárral érkezik, annak leellenőrizzük, hogy megvan-e minden kötelező tartozéka. Amennyiben rendben van, akkor választhat egy láthatósági terméket. Készülünk a gyalogosan érkezőknek is, nekik az úgynevezett KRESZ-keréken kell pörgetniük, és ha a kipörgetett elemhez tartozó KRESZ-kérdésre tudják a jó választ, akkor szintén választhatnak egy láthatósági eszközt" - mondta el Illés Mihály rendőr alezredes, a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek