5 hónapnál régebbi cikk

Elkészült a Városháza energetikai korszerűsítése
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Elkészült a Városháza energetikai korszerűsítése
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

Új tetőt és ablakokat kapott, leszigetelték és teljes energetikai korszerűsítésen esett át a Városháza. A korszerűsítés Európai Uniós forrásból valósulhatott meg több mint 1,2 milliárd forintból.

Méltó külsőt kapott a város két emblematikus épülete, de emellett jelentős energetikai korszerűsítés is zajlott. A Városház tér 1-es épülete esetében megtörtént a homlokzat hőszigetelése, emellett a fém és kőszerkezetek restaurálását is elvégezték a szakemberek.

A tetőt is felújították, oda napelemek is kerültek, ezzel együtt pedig elengedhetetlen volt az elektromos hálózati rendszer korszerűsítése. A nyílászárókat is kicserélték, ezt a munkát a Városház tér 2-es épületen is elvégezték.

"Ezek barokk paloták, amelyek különböző időszakokban érték el a mai formájukat, viszont hosszú évtizedek óta jelentős nagy belső és külső felújításra nem került sor. Itt-ott beavatkozás történt, de átfogó felújítás nem. És erre most már bizony a ház nagyon megérett" - mondta el Cser-Palkovics András.

Hozzátette, a felújítás ideje alatt a hivatal dolgozói az épületben végezhették a munkájukat, ezt folyamatos költöztetésekkel oldották meg. A polgármester szerint nemcsak nekik, hanem a városban élőknek is jó hír, hogy véget értek a munkálatok: "Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy ez a város közösségének központi és közösségi tere is. nem véletlenül nem polgármester házának, nem jegyző házának hívjuk, hanem a városházának. Rengeteg programnak, rendezvénynek ad otthont és lehetőséget. Emellett pedig 300 ember munkahelyét is jelenti."

Aki kíváncsi, hogy milyen lett a Városháza a felújítás után, megnézheti, hiszen idén is lesz Városháza-túra. A hagyományokhoz hűen, az adventi időszakban újra megnyílik az érdeklődők előtt az épület és vele együtt a polgármester irodája is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek