5 hónapnál régebbi cikk

Szentekre emlékeztek a székesegyházban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Szentekre emlékeztek a székesegyházban

A szentekre emlékeztek Mindenszentek ünnepén a Szent István-székesegyházban szerda este. A szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálta. 

Mindenszentek napján, az üdvözült lelkek emléknapján Spányi Antal megyés püspök a mennyországról beszélt szent beszédében. A helyről, amelyet Isten készített számunkra. Mint mondja, jó nézni a szenteket, akik olyan emberek, akik végig harcolták útjukat, megállták Krisztus parancsát, szerettek akkor is, amikor nehéz volt, amikor a szeretetért életüket követelték."Jó nézni a szenteket, akik bölcsek és okosak voltak, akik az égi kincseket többre tudták becsülni evilág ígéreténél, minden gazdagságánál. Jó nézni a szenteket, a tisztákat, akik a ránk váró boldogság ígéretét valóságosabbnak tartották, mint a mulandó földi élet minden gyönyörét."

Spányi Antal hozzátette, a szenteket a mindenszentek litániájában próbáljuk felsorolni, de többen vannak, mint amennyit ismerünk. Tudjuk, hogy imádkoznak és közbenjárnak értünk. Mindenki a maga adománya szerint a hit fényében járva tanít. Még nem tudjuk, de egyszer majd meglátjuk, amikor célba érünk, hogy hogyan segítettek bennünket a földi életben.

"Mindenszentek ünnepe különös ünnep. Erőt ad, vigasztal, tanít és cselekvésre hív. A titok Krisztus örök szeretete. Örök szeretete, mely megelőzte a mi létünket, elkísér bennünket földi utunkon zarándoklatunkon."

A megyés püspök hozzátette, amikor megünnepeljük Mindenszentek ünnepét, kérjük Isten kegyelmét a megértésre, a megszentelődésre, hogy életünkkel a világ jobbá tételén dolgozzunk, Isten kegyelmét közvetítsük, az országát építsük a földi életben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek