5 hónapnál régebbi cikk

Felkészültél? Jönnek az éjszakai fagyok
·Időjárásfagy·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/Roman Kraft
Felkészültél? Jönnek az éjszakai fagyok
·Időjárásfagy·Utolsó frissítés: undefined

Panaszra nem lehet okunk, valóban kegyes volt az időjárás idén ősszel velünk. De sajnos a jövő héten jön az elkerülhetetlen, a 10 fok körüli nappali hőmérsékletek és a 0 fok alatti éjszakai hidegek.

Hétfőn a köd feloszlása után napos idő várható általában kevés felhővel. Ekkor még a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

A kedden hajnalra képződő köd, rétegfelhőzet napközben már hosszabb ideig megmaradhat. Elszórtan előfordulhat eső, záporeső. A hajnali 1-3 fokról kora délutánra 12-14 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán éjjel többfelé képződhet köd, alakulhat ki rétegfelhőzet, amely helyenként hosszabb ideig megmaradhat. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső.Hajnalban -1, +3 fokot mérhetünk. Kora délután 7-10 fok várható.

Csütörtökön a pára-, ködfoltok, rétegfelhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb napsütés valószínű, majd egyre több, éjjel egyre vastagabb felhő érkezhet. Néhol előfordulhat szitálás, éjjel pedig nyugat felől már eső, zápor is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet ekkor már -3 fok is lehet és nappal is csak 10 fok körül alakul a maximum.

Pénteken többnyire közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás. Több helyen valószínű eső, záporeső, néhol akár zivatar is kialakulhat. Sokfelé megélénkül, megerősödhet a déli, délnyugati szél. A hajnali -2 fokról 10-12 fok közé emelkedik a hőmérséklet napközben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek