5 hónapnál régebbi cikk

Gyorsan javított a Volán az ICEHL-ben
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hydro Fehérvár AV19
Gyorsan javított a Volán az ICEHL-ben
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

Alig 24 órával a Vorarlbergtől elszenvedett meglepő 4:2-es hazai vereség után összekapták magukat a fehérvári jégkorongozók és besöpörték a 3 pontot bécsi ellenfelüktől.

Vasárnap este nem esett abba a hibába az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong liga 18. körében a Hydro Fehérvár AV19, mint egy nappal korábban, amikor nagyon "bent ragadt" az öltözőben és gyorsan hátrányba került. Éppen ellenkezőleg, villámrajtot vett Kiss Dávid alakulata és alig 5 percnyi játékot követően már kettővel vezetett Leclerc és Stipsicz góljaival, végül simán, 4:2-re győzött a Vienna Capitals ellen.

A fehérvári gárda ezúttal végig koncentráltan hokizott, kontrollálta a játékot. 2:0 után még viszonylag gyorsan szépítettek a bécsiek, de újabb találat sokáig egyik oldalon sem esett, mert a kapusok kiválóan védtek, illetve a támadó alakzatok pontatlanok voltak a befejezéseknél. A második harmad közepén aztán Terbócs előbb visszaállította a kétgólos különbséget a felek között, majd alig 40 másodperccel később Hári János el is döntötte a lényegi kérdést, miszerint kié is lesz a három pont? A Hydro Fehérvár AV19-é! Bár ekkor még szűk félóra volt hátra a befejezésig, nem érződött a Capitals hokiján, hogy fel tudna innen állni.

Nemcsak, hogy felállnia nem sikerült, a kozmetikázás is csak a végső dudaszó előtt 18 másodperccel jött össze az osztrák együttesnek. Ennek már semmiféle jelentősége nem volt, megérdemelten győzött a Volán, s gyorsan visszafoglalta 2. pozícióját az ICEHL táblázatán a címvédő Salzburg mögött 3 egységgel lemaradva, a Villach és a Linz előtt 1, illetve 3 pontnyi előnnyel.

A következő mérkőzését a fehérvári csapat - szintén hazai környezetben - a rekordbajnok Klagenfurt ellen vívja a válogatott szünetet követően, november 17-én, pénteken 19.15-kor.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek