5 hónapnál régebbi cikk

Részletek az Arconic-Köfémnél történt tűzesetről
·Hírektűz·Utolsó frissítés: undefined
Részletek az Arconic-Köfémnél történt tűzesetről
·Hírektűz·Utolsó frissítés: undefined

Este hét óra körül tűz ütött ki az Arconic-Köfém gyárcsarnokában. A részletekről Cser-Palkovics András polgármester és az Arconic-Köfém is tájékoztatást adott.

Ahogy korábban írtuk, tűz keletkezett egy ipari üzemben Székesfehérváron, Ráchegy városrészen.

Cser-Palkovics András közösségi oldalán arról számolt be, hogy a Katasztrófavédelem és az Arconic-Köfém arról tájékoztatta, hogy este 7 körül tűz ütött ki a vállalat gyárcsarnokában, a tűz az egyik olvasztókemence tetején keletkezett az öntödében.

"A tüzet városunk és a környező települések tűzoltói eloltották. A Katasztrófavédelem rögzítette, hogy a lakosság és városunk nincs és nem is volt veszélyben, a tüzet mostanra teljesen felszámolták, de az utómunkálatok még tartanak" - emelte ki a polgármester.

Hozzátette: "Ezúton is szeretném megköszönni a katasztrófavédőink helytállását, akik közül egy, a beavatkozásban részt vevő tűzoltó könnyebb sérülést is szenvedett. Kiemelkedő hősiességét mutatja, hogy a kivizsgálást követően ismét, rögtön szolgálatba állt. Mielőbbi gyógyulást kívánok neki, egyben egész Székesfehérvár háláját tolmácsolom felé és minden kollégája irányába!"

Az Arconic-Köfém szintén Facebookon reagált a tűzesetre: "November 11-én, szombaton 19 óra magasságában az Arconic - Köfém Öntöde Forgács Olvasztó kemencéjének tetején tűz keletkezett, amelyet a helyi és a városi tűzoltók segítségével sikerült eloltani. Köszönjük szépen munkájukat! Az érintett épületet dolgozóink épségben elhagyták. A kivizsgálás és a kárelhárítás folyamatban van."

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek