5 hónapnál régebbi cikk

Indulhat a Barátság háza tetőterének beépítése és az épület részleges felújítása
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Cser-Palkovics András
Indulhat a Barátság háza tetőterének beépítése és az épület részleges felújítása

A Modern Városok Program keretében kapott forrásokból tudott a város átcsoportosítani a Barátság házának részleges felújítására, átalakítására is.

"Erre az épületre is ráfér a renoválás, hiszen városunk kulturális, közösségi intézményei és civil szervezetei állandó helyhiánnyal küzdenek, ebben is jelenthet majd előre lépést a mostani beruházás" - hangsúlyozza abban a posztban Cser-Palkovics András polgármester, amelyben részleteket is megoszt az intézmény felújításával kapcsolatban.

Kapcsolódó
Kezdődik a Vasvári Gimnázium teljes felújítása

Ülésezett Székesfehérvár képviselőtestülete. A közgyűlésen döntés született Vasvári Gimnázium felújítására kiírt közbeszerzési eljárás indításáról és más fontos fejlesztések is folytatódnak.

A beruházás során az épület akadálymentes megközelítését lehetővé tesszik, új vizesblokkokat alakítanak ki a földszinten és a tetőtérben, valamint új lépcső vezet majd fel a tetőtérbe, illetve az épület tűzvédelmét is korszerűsítik.

Az energiahatékonyság javítása érdekében minden nyílászárót cserélnek, a felújításban érintett bő 1300 négyzetméter pedig esztétikailag is megújul. A tetőtérben teljes átalakítással irodákat, tárgyalókat, irattárakat hoznak létre, továbbá villamossági és épületgépészeti korszerűsítések is lesznek.

"A Közgyűlés pénzügyi bizottságának döntése értelmében indulhat a beruházás, a szerződés aláírását követően pedig reményeim szerint gyorsan átveszi a kivitelező a munkaterületet" - írja a polgármester.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek