5 hónapnál régebbi cikk

Már hizlalják a jeget a Zichy ligetnél
·Sportkorcsolya·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Már hizlalják a jeget a Zichy ligetnél
·Sportkorcsolya·Utolsó frissítés: undefined

Jövő héten ismét megnyitja kapuit a Zichy ligeti korcsolyapálya. Az élménykorcsolyázás helyszíne idén kicsit megváltozott, hiszen a Városgondnokság megújította a szabadtéri pályát.

A hét eleje óta hízik a jég a Zichy ligetben, hamarosan újra suhanhatunk rajta, hiszen a Fehérváron sokak által kedvelt Kori Liget idén is megnyitja kapuit. A jégpálya évről évre rengeteg osztályt és családot vonz a város szívébe, akiket december 1-jétől egy megújult, nagyobb helyszín vár majd.

"A legfontosabb különbség az a pályának a rajza lesz, teljesen máshogy fog kinézni idén, idáig egy darab téglalap alakú pályánk volt most ez egy közlekedő folyosóval ki lett bővítve" - Patkós Tamás, a Városgondnokság üzemeltetési vezetője.

A méret mellett a technika terén is változás történt: a pálya alapja egy fejlettebb, modern rendszert kapott: "Ez a technológia egy kicsit másképp működik, mint az előzők, itt mások az átmerők, más a háttere, így nem muszáj nekünk olyan vastag jeget csinálnunk, mint ami az előző években volt, és kisebb a jég, így könnyeben át fogja tudni hűteni ezt az egész rendszert, így amikor melegebb van akkor se fog annyira olvadni a jégnek a teteje" - tette hozzá a szakember.

A Kori Ligetet december 1-jétől látogathatják majd az érdeklődők, a megnyitó délután fél kettőkor kezdődik majd, és akik már egyből szeretnék belevetni magukat a téli hangulatba, számukra aznap ingyenesen látogatható lesz a pálya. A későbbi nyitvatartásról és a jegyárakról a Kori Liget Székesfehérvár Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek