5 hónapnál régebbi cikk

A nyomtatórendelés nem egy egyszerű folyamat
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/Andreas160578
A nyomtatórendelés nem egy egyszerű folyamat

Az új nyomtató beszerzését az esetek többségében sajnos gyakran elkapkodják. Ez azt jelenti, hogy nem a valós igényeknek megfelelő termék kerül megvásárlásra. Már alapból sokszor a megközelítés is rossz. De akkor mégis mire kell figyelni a nyomtatórendelés során? Mi az, ami fontos, mi az, ami nem?

Szakember is tud segíteni a választásban

A milyen nyomtatót vegyek kérdésre a válasz bonyolultabb, mint azt elsőre gondolnánk, ebben a TechOffice útmutatója is meg tud minket erősíteni. Az első lépés, hogy részletesen átgondoljuk, mire is van szükségünk. Egy irodai nyomtatónak általában többfunkciósnak kell lennie. A printelésen kívül fénymásolásra, szkennelésre, de még faxolásra is alkalmas kell, hogy legyen. Ha megvan a szükséges funkciók listája, akkor a következő lépés kikalkulálni, hogy havonta átlagosan mennyi papírt tervezünk vele nyomtatni.

Azt is figyelembe kell venni, hogy fekete-fehérben vagy színesben fog-e kellen a nyomat. Csak A4-es lapokhoz tervezzük használni a nyomtatót, vagy más méretre is szükség lehet? Normál papíron kívül szórólapokat, plakátokat és borítékokat is akarunk nyomtatni. Mint látható, a megfelelő készülék kiválasztása korántsem egyszerű feladat. Ez egy igazán komplex kérdéskör, amit általában nem is lehet egyértelműen megválaszolni és mindenre odafigyelni.

A nyomtató funkcióin és képességein kívül oda kell figyelni arra is, hogy mennyire költséghatékony. Az sem mindegy, hogy mégis ki fogja használni. Ha többen is hozzáférnek majd, akkor fontos, hogy a használata egyszerű, magától értetődő legyen. Ellenkező esetben nagyobb az esély a hibázásra, ami a szervizelési igény megnövekedéséhez vezethet.

Csak azt vegyük meg, amire valóban szükségünk van

Ne fizessünk olyan dolgokért, amiket a későbbiekben nem is fogunk használni. Ha nincs szükségünk színes nyomtatásra, akkor ne olyan készüléket válasszunk, ami képes rá. Ha havonta nem nyomtatunk több tízezer oldalt, akkor a magas kapacitásra sincs szükség. Ezért is fontos, hogy konzultáljunk egy szakemberrel a vásárlás során, mivel ő segít kiválasztani azt a nyomtatót, ami valóban az igényeinknek fog megfelelni.

Semmi felesleges funkció, többletköltség, csupán az, amire szükségünk van a mindennapokban.

Három egyszerű kérdés után eljuthatunk az ideális nyomtatóhoz

Ahhoz, hogy nagymértékben le tudjuk szűkíteni a lehetőségeinket, elég pár paraméterrel tisztában lenni. Az egyik ilyen, hogy például hány oldal fekete-fehér nyomtatás történik havonta? A következő, hogy hány olyan oldal kell, ami színes. Végül pedig arra is választ kell adni, hogy a nyomtatót otthoni vagy irodai felhasználásra szánjuk-e. Ha erre a három kérdésre megvan a válasz, akkor már sokkal könnyebb dolgunk lesz.

Nyomtatóra minden cégnek szüksége van, de a home office munkák során is lehet igény nyomtatásra. Ezért is fontos, hogy mindenhol a megfelelő gép álljon rendelkezésre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek