4 hónapnál régebbi cikk

Régóta várt beruházások készültek el Királykúton, Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Régóta várt beruházások készültek el Királykúton, Fehérváron

Huszonhét parkolóval bővült a Királykút lakónegyed. Mintegy három hónap alatt végezte el a Városgondnokság a már régen várt út- és járdafelújítást.

Régi igény volt a királykútiak részéről a mostani útfelújítás. Még 2019-ben készült el a területen egy nagy parkoló, de a koronavírus-járvány megakadályozta a további munkálatokat. Most a Cserkész és Mikszáth Kálmán utcákat összekötő szakasz felújítása készült el, jelentős parkolóbővítéssel.

„Kétsávos utat sikerült kialakítani huszonhét parkoló megépítésével, ötvenhárommillió forintból. Nemcsak az úttest készült el, de a járda is, és napokon belül ki fognak kerülni a kerékpártárolók is” – mondta el Földi Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője.

A beruházást a Városgondnokság szakemberei valósították meg. Mintegy kétezer négyzetméternyi felület újult meg három hónap alatt: „Ebből ezerötszáz négyzetméter aszfalt és ötszáz négyzetméter térkőburkolat. Utóbbival a parkolókban és az épületekhez tartozó járdán találkozhatunk” – tájékoztatott Kovács Ferenc, a Városgondnokság műszaki ellenőre.

A lakók kérésére hamarosan virágládák is kerülnek az érintett lépcsőházak elé, így még szebb lehet a környék.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek